Autosport Internationiaal Singleseaters • GP3

SILLY SEASON in de GP3 Series, stand van zaken voor 2017

Uitgegeven door Nick van den Berg • 28 januari 2017 12:23 • Print artikel

Ook komend seizoen zal de GP3 Series weer aantreden in het voorprogramma van de Europese Formule 1 Grand Prix’. Hoogtijd om eens de stand van zaken door te nemen op de rijdersmarkt. Er hebben al een aantal verschuivingen plaatsgevonden. Het Franse kampioenschapsteam van ART heeft zijn line-up als eerste compleet gemaakt. Ook Trident, Campos en Arden hebben al rijders bevestigd voor 2017.

2017 GP3 Series


Onlangs maakte Mercedes GP zijn rijders voor 2017 bekend en naast Bottas werd er nog een rijder bekend gemaakt, George Russell. De 18 jarige Brit werd in Brackley bevestigd als nieuwe 'Mercedes Junior'. Door Mercedes is Russell ondergebracht bij ART. Daarnaast blijft Nirei Fukuzumi voor een tweede seizoen en komt Jack Aitken over van Arden. Als laatste, een verrassende naam, is het Anthoine Húbert die overkomt van Van Amersfoort uit de F3.

Het Italiaanse Trident heeft voorlopig twee coureurs bevestigd. Kevin Jörg, die overkomt van DAMS en Giuliano Alesi die voor een tweede seizoen doorgaat bij het team. Campos Racing heeft een vrij onbekende jonge Fransman weten te bevestigen, Julien Falchero. De 19 jarige werd vorig jaar met R-Ace GP dertiende in de Formule Renault 2.0 Eurocup. Tot slot brengt Red Bull zijn Finse talent Niko Kari komend jaar onder in de GP3 bij Arden International. Kari komt over vanuit de F3 bij Motopark.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS