Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Alex Dunne tekent deal voor FIA F3: "Geweldig om met MP Motorsport aan mijn eerste volledige seizoen in de FIA F3 te beginnen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 februari 2024 05:02

Alex Dunne, de Brits F4-kampioen van 2022, bezet dit jaar de laatste plek in de Formule 3-bezetting van MP Motorsport. De talentvolle jonge Ier heeft een sterk GB3-seizoen achter de rug, waarin hij nipt als tweede eindigde in de eindstand.

Alex Dunne FIA F3-team MP Motorsport

De 18-jarige coureur uit Offaly maakte voor het eerst met de FIA F3 kennis tijdens de Grand Prix van Macau, de traditionele niet-kampioenschapsrace aan het einde van het seizoen. Daarin zette hij zijn auto op de eerste rij door zich tijdens de kwalificatierace van zaterdag van de zesde naar de tweede plaats te knokken. Een ongelukkige crash betekende een vroegtijdig einde aan zijn race, maar Dunne had zijn visitekaartje al achtergelaten. Het was voor MP Motorsport aanleiding om hem te contracteren voor het derde en laatste MP-zitje in de FIA F3 van 2024. Dunne wordt teamgenoot van Tim Tramnitz en Kacper Sztuka. Beiden waren al eerder aangekondigd als FIA F3-coureurs bij het Nederlandse team.

“Het is geweldig om met MP Motorsport aan mijn eerste volledige seizoen in de FIA F3 te beginnen”, aldus Dunne. “Ze zijn bewezen winnaars in elke categorie waarin ze uitkomen. Ik weet zeker dat ze die ervaring gaan inzetten om mij verder te helpen. Zo kan ik voortbouwen op mijn eerste ervaringen met de F3-auto, zowel tijdens de FIA F3-naseizoenstest op Imola als op Macau. Ik moet het straks opnemen tegen de beste coureurs op dit niveau, maar daar ben ik hier voor. Ik kijk uit naar de uitdaging en kan niet wachten om te beginnen!”

Alex Dunne FIA F3-team MP Motorsport

“We zijn blij dat we Alex in ons FIA F3-team mogen verwelkomen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Hij heeft een uitstekend jaar achter de rug in GB3. Toen hij daarna in een FIA F3-auto stapte, bewees hij op Imola en Macau meteen zijn aangeboren snelheid. Vooral zijn prestatie in Macau was moeilijk over het hoofd te zien. We waren kortom blij dat we hem konden strikken voor ons laatste FIA F3-zitje. Samen met Tim en Kacper beschikken we over drie zeer snelle jonge coureurs die allemaal staan te popelen om zich te bewijzen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze alle drie gaan schitteren in hun debuutseizoen.”

Na een succesvolle kartcarrière maakte Dunne in 2021 zijn debuut in de formuleauto’s. Hij pakte daarbij meteen pole positions en podiumplaatsen in zowel de Duitse als Spaanse F4-klassen. In 2022 stapte hij over naar de Britse en Italiaanse evenknieën. De Ierse jongeling bekroonde vervolgens een uitstekend seizoen door de Britse F4-titel voor zich op te eisen met 11 overwinningen, 17 podiumplaatsen, vier poles en 11 snelste ronden. In Italië werd hij tweede in de eindstand, met drie overwinningen, 11 podiumplaatsen en drie snelste ronden. Een overstap naar GB3 in 2023 leidde ertoe dat Dunne nipt tweede werd in het kampioenschap, met nog eens vijf overwinningen, zeven podiumplaatsen, één pole en niet minder dan acht snelste ronden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS