Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Red Bull junior bij Nederlandse MP Motorsport: "Ik weet zeker dat Tim in 2024 de naam Red Bull eer zal aandoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 januari 2024 05:30

De snelle Duitser Tim Tramnitz promoveert komend seizoen naar het FIA Formule 3-kampioenschap na zijn handtekening te hebben gezet onder een contract met MP Motorsport. De 19-jarige coureur uit Hamburg is de eerste die tekent bij het Nederlandse team, maar er volgen snel meer aankondigingen.

FIA F3 Tim Tramnitz Red Bull MP Motorsport

Tramnitz werd zeer recent lid van het Red Bull Junior Team na een sterk seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). Daarin liet hij drie overwinningen, vier poles en tien podiumplaatsen noteren op weg naar de derde plaats in de eindstand. Vervolgens maakte de jonge oosterbuur voor het eerst kennis met de FIA F3-machine van MP tijdens de naseizoenstests op Jérez, Barcelona en Imola. Daar kwam hij al gauw op snelheid, om tijdens de tweedaagse Italiaanse test in de top-tien te eindigen. Deze vorm bevestigde voor zowel Tramnitz als MP dat ze in 2024 samen verder moesten gaan.

“Het is geweldig om met een team als MP Motorsport de opstap naar de FIA Formule 3 te maken”, aldus Tramnitz. “Ze hebben in elke formuleklasse gewonnen waaraan ze hebben deelgenomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hun ervaring ertoe gaat bijdragen dat ik meteen op niveau kan presteren in de FIA F3. Het was een genot om de auto op die drie circuits te testen en ik heb goed samengewerkt met het team. Laten we dat nu vertalen naar resultaten in de races – ik kan niet wachten om van start te gaan!”

Tim Tramnitz Red Bull MP Motorsport

“We zijn erg blij dat Tim deel gaat uitmaken van onze FIA F3-bezetting”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “In zijn twee seizoenen in het FRECA moest je voortdurend rekening met hem houden, dus hij is meer dan klaar voor de stap naar het volgende niveau. Uit de tests is gebleken dat hij zich meteen kan meten met de meer ervaren F3-coureurs. Ik weet zeker dat Tim in 2024 de naam Red Bull eer zal aandoen.”

Tramnitz maakte in 2020 zijn debuut in de formuleauto’s en snelde dat jaar meteen naar de vierde plaats in het Duitse F4-kampioenschap. In 2021 werd de Duitser tweede in zowel het Duitse als Italiaanse F4-kampioenschap, voordat hij in 2022 promoveerde naar het hoog aangeschreven FRECA. Nadat hij in zijn debuutseizoen in dit zeer competitieve kampioenschap een 15e plaats behaalde, werd hij in zijn tweede jaar derde in de titelstrijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS