Formule 1

Mercedes F1 breidt Junior programma uit: "We hebben al met Ocon gezien hoe effectief.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 januari 2017 18:49

Het Mercedes AMG Petronas Formula One Team heeft de achttien-jarige George Russell ingelijfd binnen hun young driver programma. Russell zal uitkomen voor Art Grand Prix in de GP3-klasse voor het seizoen 2017. Eerdere winnaars van dit kampioenschap zijn Valtteri Bottas en Esteban Ocon. De jonge Brit is niet geheel onbekend in de Formule 1, in 2015 reed hij al 16 rondes op Silverstone in een McLaren-Honda F1-bolide.

Formule 1 Mercedes AMG Petronas Formula One Team


Nu hij is opgepikt door Mercedes, hoopt teambaas Toto Wolff dat Russell zich kan ontwikkelen. Het is nog twee stappen onder de F1. "Russell heeft indruk gemaakt in de junior klassen en we houden hem stevig in de gaten de komende tijd", zei Wolff. "Zijn volgende uitdaging is de GP3. Dit zal een goede test zijn voor de toekomst. We hebben al met Ocon gezien hoe effectief deze klasse is als training. Het is ook het kampioenschap waardoor Bottas de Formule 1 binnenkwam."




George Russel is afkomstig uit King's Lynn, Norfolk. Hij heeft al een aardige carrière in zijn thuis en buitenland. Hij is met racen gestart in 2006 met karting. De Brit won daarna het BDRC Formula 4 Championship op zestienjarige leeftijd en finishte in de afgelopen twee Formule 3 seizoenen op de respectievelijke zesde en derde plaats.

Naast George Russell blijven ook Esteban Ocon en Pascal Wehrlein onderdeel uitmaken van het young driver programma van Mercedes.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS