Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Franco Colapinto scoort klinkende F3 sprintrace overwinning in Silverstone +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juli 2023 09:17

MP Motorsport-coureur Caio Collet wint de Formule 3 sprintrace op het circuit van Silverstone. In een spannende race met verschillende weersomstandigheden hield de Argentijn Gabriel Bortoleto en Christian Mansell achter zich.

Formule 3 sprintrace

De formatieronde wordt tien minuten later gestart dan gepland door veranderende weersomstandigheden. De teams en coureurs krijgen de tijd om nog van compound te wisselen. ART-coureur Gregoire Saucy is de enige coureur uit het dertig koppen tellende veld die de race op de regenband startte. De wedstrijd begint relatief rustig en zonder al te veel problemen.

In de achtste komt de Safety Car de baan op en begon het harder te regenen. Dino Beganovic, Nikita Bedrin, Nikola Tsolov, Sophia Floersch, Oliver Gray en Roberto Faria nemen de gok om naar de regenband te wisselen. Even later wisselen ook Aron, Browning, Oliver Goethe naar de regenband. Alles achter de top tien blijft geloven in de slicks, alles daarachter rijdt op de regenband. Met nog zeven ronden te gaan stopt het met regenen, maar de baan blijft erg nat.

Met nog zes ronden te gaan wordt de race hervat. Montoya wordt in de eerste bocht geraakt door Barnar, maar weet zijn Hitech uit een spin te houden. Wel valt hij terug naar de zeventiende positie.

Franco Colapinto neemt de leiding in de wedstrijd over en houdt Gabriel Botoleto en Christian Mansell met nog drie ronden achter zich. De slicks bleken uiteindelijk de goede keuze te zijn geweest.

Colapinto schreef de sprintrace op zijn naam en hield de Trident en Campos-coureurs achter zich. Caio Collet eindigde op de vierde positie en Gabriele Mini maakte de top vijf compleet.


F3 uitslag


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS