Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Spitsuur bij Van Amersfoort Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 december 2023 16:20

Zeewolde - Het is spitsuur bij Van Amersfoort Racing. Eerder deze week werd Noel Léon aangekondigd bij VAR. Nu is de equipe uit Zeewolde verheugd aan te kunnen kondigen dat Tommy Smith voor een tweede jaar terugkeert bij het team, samen met zijn onlangs aangekondigde teamgenoot León voor het FIA Formule 3-seizoen 2024.

Tommy Smith FIA F3 VAR

Na zijn deelname aan de FIA F3 post-season tests en de 70e Grand Prix van Macau samen met Van Amersfoort Racing, voelt Smith zich klaar voor zijn tweede jaar in het zeer competitieve kampioenschap. Terugkijkend op een spannend debuutseizoen in de serie weet de jonge Australische coureur dat hij kan profiteren van zijn ervaring voor het komende seizoen 2024.

"Nog een jaar bij Van Amersfoort Racing blijven is een ongelooflijke kans", zegt Smith. "Het team en ik hebben tot nu toe een geweldige samenwerking gehad en ik kan niet wachten om te zien wat 2024 ons brengt. Ik kijk reikhalzend uit naar de uitdagingen die voor ons liggen en ben klaar om alles te geven voor een geweldig tweede seizoen in de FIA Formule 3."

Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing, sprak zijn vertrouwen uit in de blijvende bijdrage van Smith: "Tommy is een geweldig karakter om mee te werken en we zijn blij dat we onze samenwerking met nog een seizoen kunnen verlengen. Met zijn rookie seizoen achter de rug zal 2024 het jaar zijn waarin hij zijn ervaring in het kampioenschap kan gebruiken. We zijn benieuwd hoe hij volgend jaar zal presteren.

Het FIA Formule 3-seizoen 2024 begint op het Bahrain International Circuit met tests voorafgaand aan het seizoen, gevolgd door de eerste ronde van het kampioenschap in het eerste weekend van maart. Het FIA F3-kampioenschap van 2024 bestaat uit 10 rondes, die worden verreden op spannende locaties als Albert Park in Melbourne en Monte Carlo in Monaco.

Van Amersfoort Racing is een professioneel raceteam uit Nederland. Het werd in 1975 opgericht door Frits van Amersfoort. Sindsdien heeft Van Amersfoort Racing een lange traditie opgebouwd van het ondersteunen van opkomende coureurs op hun weg naar een hoger niveau. Coureurs als Max en Jos Verstappen, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Kevin Magnussen en Giedo van der Garde raceten allemaal voor het gelijknamige team van Frits van Amersfoort in de beginfase van hun carrière voordat ze doorstroomden naar de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS