Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

F3: Debutanten Arvid Lindblad en Laurens van Hoepen scoren 1-2 in eerste race + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 maart 2024 10:58

SAKHIR - Arvid Lindblad wint de eerste Formule 3-race van het seizoen op het Bahrain International Circuit. De Nederlander Laurens van Hoepen stuurt zijn ART na een bloedstollende race naar de tweede positie. Hij hield Leonardo Fornaroli en Nikola Tsolov achter zich.

Arvid Lindblad F3

Laurens van Hoepen start de race vanaf pole position met ART-teamgenoot Nikola Tsolov naast zich. Van Hoepen komt initieel goed weg, maar verliest in de eerste bocht zijn koppositie aan Tsolov.
Dino Beganovic, de Prema-coureur die tijdens de hoofdrace van pole position start, kent een tegenvallende start van het seizoen. Hij startte vanaf P12, maar loopt in de eerst ronde een lekke band op.

Formule 3 Bahrein

Van Hoepen neemt bij het ingaan van de vierde ronde de leiding over, maar bij het aanremmen voor de vierde bocht zitten de twee naast elkaar en kan Tsolov de leiding weer overnemen. Voor Max Esterson is dit smullen. De Jenzer-coureur aast op de koppositie.

Niet alleen in de kopgroep is het spanning geblazen, maar verspreid over het hele veld staat het bol van de gevechten en gewaagde inhaalacties. Nieuwkomer Arvid Lindblad waagt zich aan een gedurfde inhaalactie en haalt de ervaren Leonardo Fornaroli in. Van Hoepen aast nog altijd op de leiding van de wedstrijd en blijft ronde na ronde plakken achter de diffuser van zijn teamgenoot.

In ronde elf doet van Hoepen het opnieuw en haalt hij zijn teamgenoot in, maar opnieuw is dit niet van lange duur. Tsolov duikt in de slipstream en gaat langszij in de esses voor bocht negen. Van Hoepen komt zwaar onder druk te staan en weet Lindblad en Fornaroli nipt achter zich.

Van Hoepen houdt stand, maar maakt in de elfde bocht een kleine fout, waardoor hij iets wijd schiet. Hierdoor verliest hij de tweede positie aan de jonge Lindblad. De Brit laat er geen gras over groeien en schiet voorbij aan de Bulgaarse ART-coureur, maar opnieuw is Tsolov niet voor een gat te vangen en pakt voor de zoveelste keer de leiding terug.

De battle voor de leiding in de wedstrijd houdt aan. Lindblad plaats zich bij het inremmen voor de eerste bocht opnieuw naast Tsolov en haalt hem in. Van Hoepen probeert mee te klappen met de Brit, maar dit lukt niet. Lindblad weet de leiding nu wel langer vast te houden en slaat direct een gat van een seconde.

Van Hoepen slaat toe en haalt zijn gedesillusioneerde teamgenoot bocht het tweede recht stuk in. Van Hoepen nu op P2 met 2.2 seconden achterstand op Lindblad die het goed voor elkaar heeft.

Lindblad wint de race met 5.5 seconden voorsprong op Van Hoepen, die eveneens zijn debuut maakt in de klasse. De Italiaan Leonardo Fornaroli mag ook mee naar het podium.

F3 uitslag


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS