Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

F3: Luke Browning wint hoofdrace in Bahrein, Laurens van Hoepen P15 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 2 maart 2024 10:06

Luke Browning heeft de Formule 3 hoofdrace op het circuit van Sakhir gewonnen. Christian Mansell kwam als tweede over de finish. En Tim Tramnitz pakte de derde plaats. Laurens van Hoepen wist niet in de punten te rijden. Hij kwam als vijftiende over de finish.

Luke Browning

Dino Beganovic startte van pole, maar hij had een slechte start. Beganovic viel helemaal terug tot aan de 29e plek. Luke Browning wist er met de leiding van door te gaan. Christian Mansell startte als achtste, maar wist zich meteen in de strijd te mengen voor de top posities. Hij was in gevecht met Sami Meguetounif voor de tweede plaats en wist die positie over te nemen. Het hele veld van positie twee tot aan de elfde positie zaten een lange tijd binnen DRS van elkaar. Alleen Browning wist een gaatje te slaan en uit de DRS te rijden. Meguetounif op positie drie kwam daarna onder druk te staan van Tim Tramnitz. De twee hadden een mooie strijd en het was uiteindelijk Tramnitz die naar de derde positie reed. Zo reed de top drie naar de finish toe.

Luke Browning

Laurens van Hoepen reed een lange tijd in de top tien op weg naar punten. Hij viel in de laatste fase verder terug. Hij kwam uiteindelijk als vijftiende over de finish. De ongelukkige Beganovic wist na zijn slechte start wel naar voren te rijden, maar niet genoeg voor punten. Hij finishte als dertiende.

Formule 3 uitslag

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS