Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Oliver Goethe wint spectaculaire F3 hoofdrace Silverstone, Fornaroli en Marti mee naar het podium +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juli 2023 08:13

SILVERSTONE - Oliver Goethe heeft de Formule 3 hoofdrace op het circuit van Silverstone gewonnen. In een spannende race hield hij teamgenoot Leonardo Fornaroli en Campos-coureur Pepe Marti achter zich.

Formule 3 uitslag Silverstone

Leonardo Fornaroli start vanaf de eerste positie, met naast zich Trident-teamgenoot Oliver Goethe. De Italiaan is goed weg en houdt zijn teamgenoot achter zich. Pepe Marti probeert zich in zijn Campos langs Goethe te wringen en dat lukt hem. De eerste ronde staat in het teken van settelen en de positie op de baan veilig te stellen. Aan het einde van de eerste ronde wordt Marti ingehaald door Goethe.

Uitkomen van Club stuitert Luke Browning uit het grind. Jonnie Edgar en Caio Collet hebben elkaar ook geraakt en moeten binnenkomen voor een nieuwe voorvleugel en een nieuwe set banden. De Safety Car moet zijn eerste opwachting van de dag maken.

Herhalingen tonen contact tussen Hugh Barter en Browning. Bij het zij aan zij uitrijden van de laatste bocht wordt de Britse coureur over de stoeprand geduwd en breekt zijn voorwielophanging. Bovendien blijkt Collet wijd te zijn rondgedraaid, waarbij Edgar contact maakte met de voorvleugel van de Van Amersfoort Racing-coureur.

Aan het einde van de zesde ronde wordt de SC weer naar binnen geroepen. Al in Stowe trapt Fornaroli op zijn gas om de herstart officieel te bevestigen. Na een halve ronde heeft hij al een halve seconde voorsprong. Er is kortstondig een gele vlag doordat Zak O’Sullivan bij het uitkomen van Luffield stil komt te staan.

In de vijftiende ronde van de race pakt Goethe de koppositie over van teamgenoot Fornaroli. Roberto Faria gaat de barrières in bij Luffield na een gevecht met Tommy Smith. De #31 PHM Racing by Charouz-coureur wordt breed over de kerbs en in het grind gedrukt. Er komt een Safety Car.

Tijdens de Safety Car-periode begint het te regenen. Enkele coureurs duiken de pitlane in, maar de meeste coureurs blijven buiten.

Na 22 ronden racen komt Goethe als snelste man bovendrijven. Fornaroli en Marti mogen mee naar het podium. Paul Aron en Christian Mansell grijpen net naast het podium.

Oliver Goethe F3

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS