Formule 1

Wordt de rangorde nu al bepaald; Sergio Perez: "De Red Bull vereist een eigenaardige rijstijl..."

Uitgegeven door Peter Vader • 27 februari 2021 16:01

Sergio Perez begint al te begrijpen waarom sommige coureurs moeite hebben om met de Formule 1-auto's van Red Bull om te gaan. Nadat de jongere en minder ervaren Pierre Gasly en Alex Albon niet consequent Max Verstappen konden evenaren, is de 31-jarige ervaren racewinnaar Sergio Perez opgenomen in de line-up voor 2021. De Mexicaan kreeg deze week zijn eerste kennismaking met het rijgedrag van Red Bull, met een shakedown-run op Silverstone. "Eén van de dingen die mijn aandacht trok in de simulator en daarna in de auto, is de grip aan de voorkant - die is erg hoog", vertelde Perez aan Spaanse media. “Ik begrijp meteen waarom niet alle coureurs deze auto kunnen optimaliseren. Het is niet eenvoudig om er het beste uit te halen, maar als je dat kader, dat moeilijk te vinden is, toch vindt, kun je best snel zijn."

Sergio_Perez_en_Alexander_Albon_Red_Bull_filmdag_Silverstone
Sergio Perez in gesprek met zijn voorganger Alexander Albon over de wegligging van de auto: “Hij reed in de vorige auto en als coureur begreep ik al snel waar hij het over had"

“Nogal eigenaardige rijstijl”
Toen hem werd gevraagd om dit nader uit te leggen, vervolgde Perez: “Het is een auto die een nogal eigenaardige rijstijl vereist. Heel specifiek. Maar het is een superauto." Perez zegt dat hij zelfs met zijn voorganger Albon heeft gesproken over de wegligging van de auto. “Hij reed in de vorige auto en als coureur begreep ik al snel waar hij het over had toen ik in de auto stapte. Het is één van de grote, sterke punten van de Red Bull. Maar het is ook één van de zaken die het rijden met en begrijpen van de auto, erg moeilijk maken.'

“Vele jaren blijven”
Perez zei dat hij verwacht binnen "ongeveer vijf races" volledig op snelheid te zijn in de auto van 2021. Daarna is zijn zoektocht de verlenging van zijn huidige contract van een jaar. “Zonder twijfel kom ik naar Red Bull met de gedachte dat het geen enkel seizoen zal worden. Ik wil er vele jaren blijven en kampioenschappen winnen ”, zei de ambitieuze en ervaren Mexicaan.

“Nu de kans”
Perez verwacht dat hij de hoge druk als Max Verstappen’s teamgenoot, die nu op hem komt te liggen, goed aankan. "Als het niet goed gaat, raakt de druk je hard", zei hij. “Maar als je ervaren bent, als je het eerder hebt meegemaakt, dan zorgt het ervoor dat je je op de juiste dingen concentreert. Ik denk gewoon dat zich nu de kans voordoet op succes in mijn carrière en dat het goed zal aflopen."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS