Formule 1

Toto Wolff jaagt op Ferrari: "We gaan liever in vlammen op dan niveau Ferrari niet te halen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2018 16:38 • Print artikel

Voor het eerst sinds de invoer van de hybride motoren in de Formule 1 is Mercedes niet de dominante partij. De Zilverenpijlen gaan aan de leiding in het kampioenschap, maar op het gebied van vermogen moet het achter Ferrari aanjagen en dat is de Duitse formatie niet gewend.

Lewis Hamilton


"Het is mooi dat we nu voor het eerste sinds 2013 de uitdager zijn", zegt Wolff tegen ESPN. "Het is lastig om de norm neer te zetten. Dan rij je eigenlijk met een kruis op je rug rond. Nu weten we het niveau dat Ferrari haalt. Dat zie je iedere dag op de baan. We zijn gretig en gemotiveerd om dat niveau ook te bereiken en rusten niet voordat we dat bereikt hebben."

Wolff zegt dat Mercedes bereid is de grenzen op te zoeken met de derde motorupdate, die in Spa of Monza geïntroduceerd gaat worden. "Andy Cowell [verantwoordelijke voor de motor] en zijn troepen en het chassis integratieteam er om heen doet alles om dat niveau te evenaren. We gaan liever in vlammen op dan die prestatie niet te halen."

Toch erkent hij dat een DNF zowel Lewis Hamilton als Sebastian Vettel het kampioenschap kan kosten. "Het is erg complex en helemaal niet zo recht toe recht aan", reageert Wolff. "Door de huidige regels is het erg lastig om meer prestatievermogen te halen zonder de betrouwbaarheid te beschadigen. Elk experiment om potentieel vermogen toe te voegen, moet tegenover de betrouwbaarheid afgewogen wordt. Een DNF helpt je meer om zeep dan de ultieme laatste tiende aan prestatievermogen. Het is een zeer uitdagend doel."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS