Formule 1

Statement Scuderia Ferrari: "Met onmiddellijke ingang neemt Mattia Binotto het roer over"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 januari 2019 19:53 • Print artikel

Nadat eerder vandaag de geruchten uit ItaliŽ kwamen dat Maurizio Arrivabene vervangen zou worden als teammanager door technisch directeur Mattia Binotto, zijn deze nu werkelijkheid geworden. Al sinds de zomer ligt het tweetal niet op ťťn lijn en de strijd is nu in het voordeel van Binotto beslecht. Scuderia Ferrari bevestigde in een statement Arrivabene's vertrek uit Maranello, en dat Mattia Binotto met onmiddellijke ingang zijn plaatsvervanger is bij de Scuderia Ferrari.

Maurizio Arrivabene exit Ferrari

"Na vier jaar commitment en toewijding verlaat Maurizio Arrivabene het team", zei het statement van Ferrari. "De beslissing werd samen met het topmanagement van het bedrijf genomen, na lange gesprekken over de persoonlijke belangen op de lange termijn van Maurizio en die van het team zelf."

"Ferrari wil Maurizio bedanken voor zijn waardevolle bijdrage aan de verbeterende competitiviteit van de Scuderia in de afgelopen jaren en hem het beste wensen voor de toekomst. Met onmiddellijke ingang neemt Mattia Binotto het roer over als teambaas van Scuderia Ferrari. Alle technische afdelingen zullen rechtstreeks aan Mattia blijven rapporteren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS