Formule 1

'Maurizio Arrivabene ontslagen bij Ferrari; machtsstrijd verloren van Binotto!'

Uitgegeven door Peter Vader • 7 januari 2019 10:55 • Print artikel

Volgens berichten in ItaliŽ lijkt het erop dat er een andere wind waait in Maranello en Ferrari er voor kiest om hun managementstructuur voor het 2019 F1-seizoen te herzien. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport meldde maandag dat teambaas Maurizio Arrivabene niet langer het team zal leiden en dat technisch directeur Mattia Binotto is opgeroepen om hem te vervangen.

Binotto en Arrivabene

Er wordt algemeen gedacht dat er vorig seizoen al spanningen waren tussen Arrivabene en Binotto, waardoor de kansen van Ferrari in de titelstrijd als sneeuw voor de zon verdampte. De kans op een verandering van leider nam toe, toen John Elkann de opvolger werd van Sergio Marchionne na diens overlijden. Binotto is de laatste twee decennia omhoog geklommen binnen de Ferrari-gelederen, waarbij hij zich vooral manifesteerde door de Ferrari-motor tot ťťn van de beste, zo niet de beste motor, van het F1-veld te ontwikkelen. Dit realiseerde hij vooral nadat hij in 2015 als Chief Operating Officer van de Power Unit werd aangesteld.

De berichten over Arrivabene's vertrek staken de kop op, nadat Ferrari vorig jaar opnieuw het kampioenschap verloor aan Mercedes in de strijd om zowel het coureurs- als constructeurskampioenschap, ondanks het feit dat Ferrari beschikte over het beste totaalpakket op de grid in de eerste helft van het seizoen. Ferrari verloor na de zomervakantie de weg naar ontwikkeling, waardoor Mercedes duidelijk de beste kon worden in de race naar de constructeurstitel en Lewis Hamilton Sebastian Vettel kon verslaan, om daarmee zijn vijfde wereldtitel te veroveren. La Gazzetta dello Sport zei dat de officiŽle bevestiging van de wisseling van de macht, mogelijk al op maandag officieel wordt bevestigd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS