Formule 1

Snelle contractverlenging Sergio Perez dankzij familie Verstappen? Gaat er desondanks iets veranderen?

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2024 11:00

De Grand Prix van Silverstone was opnieuw een harde klap voor Sergio Perez. Naar verluidt zou Red Bull-teambaas Christian Horner de Mexicaan nu een ultimatum gesteld hebben: hij heeft nog de tijd tot België, dus vóór de zomervakantie! Als de punten niet binnenkomen, die nu fundamenteel zijn geworden in de strijd om het constructeurskampioenschap, dan is er ruimte voor een nieuwe coureur. Niet Daniel Ricciardo, die op Perez’ stoeltje aast en dat ook niet verbergt, maar Liam Lawson zou de ideale kandidaat zijn om in de RB20 te stappen. Wordt het vuurwerk bij Red Bull?

Max_Verstappen_Sergio_Perez F1 Red BullMax Verstappen en Sergio Perez

Recente contractverlenging
Sergio Perez tekende pas een maand geleden een verlenging van zijn contract bij Milton Keynes. Na zes races niet te kunnen tippen aan de prestaties van zijn teamgenoot Max Verstappen, lijkt hij nu dicht bij een onverwacht afscheid te komen. Ziggo F1-analist Robert Doornbos analyseert de situatie van de Mexicaan: “Ik voel pijn voor die jongen. Hij zorgde ervoor dat de verlenging snel verliep, ook omdat de familie Verstappen dat heel graag wilde. Ze wilden dat Perez tekende en de deur sloot voor alle afleidingen over een mogelijke interesse van andere coureurs, zoals Carlos Sainz ."

Zaken veranderen?
Het zou dan ook de wil van de familie Verstappen zijn geweest, dat Sergio Perez zijn Red Bull-contract werd verlengd. De Mexicaan is zich bewust van zijn rol als tweede rijder, hij heeft daarom het meest geschikte rijdersprofiel naast Max Verstappen. Maar nu de punten voor onder andere de constructeurstitel niet binnenkomen, kunnen de zaken toch wel eens gaan veranderen…Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS