Formule 1

Sergio Perez zijn positie staat onder extreem grote druk; Martin Brundle wijst al zijn vervanger aan..

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2024 17:44

Afgelopen zondag was het weer raak. Sergio Perez wist weer een weekend erbij te zetten in zijn rijtje van desastreus verlopen Grands Prix. De teamgenoot van Max Verstappen eindigde als zeventiende en had zelfs een ronde achterstand, nadat hij vanuit de pitlane was gestart en zijn team ervoor had gekozen hem een nieuwe krachtbron te geven en de afstelling te wijzigen. Het resultatenlijstje van de Mexicaan is zo langzamerhand onacceptabel voor Red Bull teambaas Christian Horner. Wat nu?

Sergio_Perez_portret_twijfelachtig
Sergio Perez

Horner heeft een punt
Sergio Perez staat momenteel zesde in het rijderskampioenschap, achter Oscar Piastri. Hij zal naar verwachting door beide Mercedes-coureurs worden ingehaald als ze hun stijgende lijn voortzetten. En dat lijkt er wel op! Horner heeft met zijn stellingname wel een punt. En hij heeft een goede troef in handen, want in Perez zijn contract zijn prestatieclausules opgenomen, aldus 'f1oversteer'. Er staat onder andere in dat hij voor de zomerstop niet meer dan 100 punten achter teamgenoot Max Verstappen mag staan. Op dit moment staat Perez 137 punten achter Verstappen, wat betekent dat de volgende twee races belangrijk zijn voor het veiligstellen van zijn Red Bull-stoeltje op de korte termijn.

Talent genoeg!
En dus wordt er nu volop gespeculeerd wie ‘Checo’ gaat vervangen in de tweede RB20. In de Sky Sports F1-podcast heeft voormalig F1-coureur Martin Brundle een idee van wie volgens hem Perez moet vervangen. Red Bull heeft geen gebrek aan jong talent wat zou kunnen instappen. Tijdens het Silverstone-weekend zagen we al twee coureurs van de Red Bull Junior Academy – Arvid Lindblad en Isack Hadjar – een overwinning behalen. En tijdens de vrije training op vrijdag reed Hadjar al de nodige ronden met de RB20.

Wie dan wel?
Maar beide jongelingen lijken nog niet klaar voor de Formule 1. Wie dat wel lijkt, is Liam Lawson, aldus Martin Brundle. En daarmee vervalt ook gelijk de optie voor Daniel Ricciardo. De goedlachse Australiër wordt door het Red Bull-management gewogen en te licht bevonden. Tenslotte legt hij het nu ook steeds weer af tegen zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. En Liam Lawson? Red Bull moet oppassen dat hij niet door een ander team wordt ingelijfd…

Liam Lawson F1 Racing Bulls
Liam LawsonBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS