Formule 1

Sergio Perez beleeft opnieuw een vreselijke zondagmiddag: "Dit is een dag om te vergeten, niets heeft..."

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juli 2024 18:01

Max Verstappen kon tevreden zijn met zijn tweede plaats in Silverstone. Tenslotte beschikte hij niet over de snelste auto van het veld. In de andere Red Bull-auto beleefde Sergio Perez opnieuw een vreselijke zondagmiddag. Hij eindigde als 17e en had een ronde achterstand, nadat hij vanuit de pitlane was gestart en zijn team ervoor had gekozen hem een nieuwe krachtbron te geven en de afstelling te wijzigen. “Dit is een dag om te vergeten. Niets heeft echt voor ons gewerkt. We hebben in eerste instantie gegokt om ervoor te gaan en helaas hadden we niet wat we nodig hadden”, aldus een zwaar teleurgestelde Sergio Perez.

Sergio Perez F1 Red BullSergio Perez: “Dit is een dag om te vergeten, niets heeft echt voor ons gewerkt"

“We namen al vroeg een risico met de intermediate band, omdat we dachten dat er meer regen zou vallen, we daardoor sneller zouden zijn, maar het was gewoon te vroeg. We verloren veel terrein en de band was helemaal kapot. We waren de hele race uit positie en het was erg moeilijk om de race te managen. Ik ben erg teleurgesteld, maar het is tijd om verder te gaan. Ik ben blij dat er nu een kleine pauze is. We moeten ons als team hergroeperen en belangrijk werk doen. We hebben nu een ‘clean’ weekend nodig, een weekend van progressie om weer in ons ritme te komen. Hongarije en België zijn weekenden waarin we weer in onze vorm moeten komen”, besloot de Mexicaan, die momenteel weer achtervolgd wordt door geruchten dat hij zijn stoeltje moet gaan afstaan vanwege het achterblijven van resultaten. De tijd zal het leren…



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS