Formule 1

Sebastian Vettel is gewaarschuwd: "Niet langer in de comfortzone met Kimi Raikkonen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2019 08:05 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Nico Rosberg waarschuwt Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur krijgt dit jaar Charles Leclerc naast zich en daardoor gaat het complete spelletje veranderen binnen het team. Toch ziet de Duitser ook mooie punten voor zijn landgenoot en geeft hem tips hoe hij Lewis Hamilton moet verslaan.

Ferrari F1 Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel

“Vettel moet oppassen, omdat Leclerc erg sterk is en hij niet langer de comfortzone van Raikkonen heeft”, zei Rosberg tegen Autosprint. “Nu gaat het anders worden, Seb moet perfect zijn als hij wil winnen.”

Dit jaar had Vetttel lang zicht op de wereldtitel, maar een aantal fouten door de coureur en het team zorgde ervoor dat de titel wederom richting Lewis Hamilton ging. “Ik weet niet exact wat er gebeurd is met hem, maar in deze sport lijkt het soms dat alles de goede kant op gaat. Dan heb je slechts 1 fout nodig om alles te laten instorten, je verliest je vertrouwen en alles gaat fout”, legde de voormalig Mercedes-coureur uit. “Hetzelfde gebeurde met mij tegen Hamilton in 2015. Met Lewis moest ik mijn houding veranderen, ik besloot dat ik het spelletje moest gaan leiden. Lewis heeft altijd de neiging om zijn regels op te leggen, maar ik nam controle over en stond hem niet toe om die motivatie te vinden. En ik won. Vettel is superieur wat betreft zijn toewijding tot het werk. Hij werkt erg nauw samen met de engineers. Het is een toewijding die Hamilton niet heeft.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS