Formule 1

Sauber heeft lopen knallen met de F1-auto van 2019: Vasseur: "Mijn gevoelens zijn erg positief"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2019 15:28 • Print artikel

Sauber was het meest verassende team van 2018. Het Formule 1-team uit Hinwill ging van achterhoede team naar het middenveld en de positieve flow heeft men stevig te pakken. "Dit jaar wil het team tenminste op gelijke hoogte blijven staan of nog een stap omhoog maken", zei Sauber teambaas Frederic Vasseur.

Frederic Vasseur Sauber Alfa Romeo F1

“We hebben als een gek gepusht op de auto van volgend jaar”, zei Vasseur tegen het Engelse Autosport. “We brachten al onze middelen binnen het bedrijf al vrij vroeg over naar de auto van volgend jaar. We hebben goede verwachtingen, maar wanneer je een verandering als deze hebt in de regels, dan is dat wel een drastische. Je weet het dan nooit.”

“Je kunt de verkeerde richting opgaan en we begrijpen het waarschijnlijk in Barcelona, omdat niemand exact weet wat de anderen doen. Mijn gevoelens zijn erg positief, dat we van week tot week verbeteren en met hetzelfde doel als we hadden. Ik weet niet of de anderen beter werk doen of niet, maar wij doen in ieder geval goed werk.”

Wat betreft de doelstellingen voor Sauber als ze in maart in Melbourne aan de start staan, is de Fransman duidelijk. “We vechten richting de toptien en voor wat betreft de teams tussen P4 en P6. We moeten op zijn minst hetzelfde doen als vorig jaar”, zei de teambaas, “Dat is het doel!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS