Formule 1

Robin Frijns heeft een beetje spijt: "Ik reis niet de wereld over om als tweede te eindigen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 januari 2019 08:06 • Print artikel

Robin Frijns pakte een welverdiende tweede positie tijdens de ePrix van Marrakech. Het was een mooie start van zijn terugkeer in de Formule E. Toch was de Limburger niet helemaal tevreden dat hij in de laatste ronde winnaar Jerome d’Ambrosio niet aanviel. Frijns keek terug op de spannende race, waarbij hij waardevolle punten voor Virgin binnenhaalde.

Robin Frijns podium Formula e

Bij het ingaan van de laatste ronde in Marokko lag de Nederlander tweede achter d’Ambrosio, nadat BMW-teamgenoten Antonio Felix da Costa en Alexander Sims een aanrijding hadden. Frijns had op dat moment 0,9 seconden achterstand en kwam slechts 0,143 seconden tekort op de Belg op de finishlijn.

“Ja natuurlijk”, reageerde de Limburger tegenover het Engelse Autosport toen hem gevraagd werd of hij spijt had dat hij niet aanviel. “Ik ben een coureur, ik reis niet de wereld over om als tweede te eindigen. Ik ben een winnaar. Ik heb een beetje spijt, zeker, maar ik deed het voor het team. Het zijn waardevolle punten voor het team. We hebben ze nodig en de tijd komt nog wel dat we op de bovenste trede staan.”

De Virgin-coureur legt uit dat hij alles ingesteld had in zijn auto om er in de laatste ronde vol voor te gaan, maar Frijns besloot dat uiteindelijk niet te doen. “Ik was erg voorzichtig”, zei Frijns over d’Ambrosio. “Op een punt had ik zoiets van ‘Zal ik voor bocht 10 gaan? En toen had ik ‘Ja, maar we zijn P2, Sam is P3 en ik ga niet die eikel zijn die over Jerome gaat en helemaal niet finisht. Ik denk dat het slim was om dat niet aan het begin van het seizoen te doen. Gewoon punten te scoren.”

“Zien waar we halverwege of op drie kwart in het kampioenschap staan en als de situatie hetzelfde is. Als het de laatste race is en als ik dan niet meer vecht voor het kampioenschap, dan doe ik het zeker.”

Virgin is een klantenteam van Audi en om boven het officiële fabrieksteam te eindigen deed de Limburger zeker goed. “Daar heb ik geen spijt van”, zei Frijns. “Het voelt natuurlijk goed, iedereen zegt dat ze de belangrijkste deelnemer zijn, wat op papier zo is, en we hebben dezelfde auto. We zijn misschien wat de bovenliggende partij. Het is goed, hopelijk veranderd het niet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS