Formule 1

Pierre Gasly worstelt in de Formule 1: "Het pakket bepaalt voor welke positie je vecht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 augustus 2018 12:14 • Print artikel

Pierre Gasly debuteerde dit jaar met Toro Rosso in de Formule 1 en na succesvol te zijn geweest in de klassen onder de Formule 1, is het soms moeilijk te verkroppen dat je niet meer kan vechten voor de eerste plekken. De Fransman brengt goed onder woorden welk gevoel bij hem geeft. "Een ding wat zwaar is aan de F1, wanneer je uit de lagere klassen komt, is dat je in de lagere klassen altijd voor podiums, overwinningen en kampioenschappen vecht", zegt Gasly tegen Racefans. "Elk weekend weet je dat je gaat vechten voor pole position."

Pierre Gasly


"Zoals in Silverstone was ik echt in staat om alles in mijn ronde te leggen, alles er uit te halen en ik was 14e", legt Gasly uit. "Als coureur is het echt lastig om blij te zijn met de 14e plek, omdat je uiteindelijk kijkt waar je staat. De ronde was echt perfect en waarschijnlijk een van mijn beste in de F1, maar dat is hoe het in de F1 is. Het pakket dat je hebt bepaalt voor welke positie je vecht."

"Soms push je en probeer je te veel te leveren om het tekort in de prestatie te compenseren. Je moet gewoon accepteren dat je soms wat minder prestatievermogen hebt en proberen meer consistent te zijn met het pakket dat je hebt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS