Formule 1

Pascal Wehrlein over gevecht met Rene Rast: "Beschadigde mijn auto een beetje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 augustus 2018 08:56 • Print artikel

Rene Rast en Pascal Wehrlein waren tijdens de zondagrace op Brands Hatch in een stevig gevecht gewikkeld voor de derde plek. Wehrlein schuwde het middel niet om zijn concurrent naast de baan te dwingen. En dat viel slecht bij de Audi-coureur. De DTM-kampioen uit 2014 had daar natuurlijk zijn eigen visie op en zei slechts zijn positie te verdedigen.
“Ik beschadigde mijn auto een beetje, omdat we twee keer contact hadden” zegt de Mercedes-coureur tegen het Engelse Autosport. “Ik betaalde de prijs daarvoor, omdat mijn auto beschadigd was en toen besloten we erg vroeg naar de pits te gaan. We verloren veel tijd met koude banden en Rast stopte een of twee ronden later, daardoor verloren we die positie."

"Toen Rast voor me naar buiten kwam, was het zo lastig om in te halen, maar ik probeerde echt drie ronden hard te pushen om hem voorbij te gaan. Maar toen ik zag dat het niet werkte, reed ik hem naar huis, omdat ik zag dat Duval een bandenprobleem had. Als je zo vroeg stopt, dan zit je daar zelf ook niet ver vanaf.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS