Formule 1

Max Verstappen reed snelle tijden zonder alle beschikbare PK's: "Er is meer vermogen, dus ook meer snelheid!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juni 2018 10:47 • Print artikel

Max Verstappen kende een bewogen week na Monaco. Verstappen lag flink onder een vergrootglas. Bovendien werd zijn 'kopstoot'-opmerking ook niet door iedereen goed ontvangen. Maar 'genoeg is genoeg', zo liet Verstappen weten. Niet alleen in woorden, maar ook in daden, want op het Gilles Villeneuve Circuit in Montreal liet Max zijn talent weer eens zien door naar de snelste rondetijd in zowel VT1 en VT2 te knallen.

Red Bull Racing Formula 1 Max Verstappen

Samen met Olav Mol kijkt de Nederlandse Red Bull-ster in het Ziggo Formule 1 Café terug op de kickstart in Montreal, waar zijn naam bovenaan prijkte in de eerste en tweede vrije training. Je rijdt in de eerste en tweede snelle chicanes totaal niet over de kerbstones vroeg Mol? “Ik was gewoon wat dingen aan het proberen, er omheen, en vol over de curbstones. Om eerlijk te zijn was ik zelf verrast. Er omheen ging goed, maar er vol overheen ook.”

Je reed in de eerste vrije training longruns? “Ja, dat doen we dit jaar wel vaker als we de kans krijgen. Als het allemaal goed loopt dan kun je gewoon een long run doen. De eerste 40 minuten had ik een lekke band, dus daarom kon ik niet rijden maar daarna ging het gewoon goed. Bij mij voelt het allemaal prima aan, maar we hebben natuurlijk nog niet met vol vermogen gereden. Maar er is meer vermogen, dus ook meer snelheid.”

Je zet in de laatste sector een paarse tijd, hoe doe je dat nu weer? “We rijden met wat minder vleugel dan de anderen en in mijn snelste ronde had ik een slipstream. Kimi had ook een slipstream. Mercedes wint in de bochten op ons, dus ik denk dat wij met te weinig vleugel rijden. Maar de auto werkte gewoon goed, maar het is pas vrijdag.”

Hebben er nog mensen idioot gereageerd op het feit dat jij het verhaal van die kopstoot roept? Dat was toch een grap? “Nou dat was niet echt een grap! Op een gegeven moment is het gewoon genoeg."

Nu speciale korting van 20 Euro korting op de tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS