Formule 1

Max Verstappen over zijn toekomst in de Formule 1: "Ik denk dat Adrian Newey nog meer...:"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2019 18:03 • Print artikel

Max Verstappen geeft in een interview op Verstappen.nl zijn bespiegelingen op zijn toekomst in de Formule 1. Daarin gaat hij in op de regels voor 2021 en het ontwerp van de nieuwe auto.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Wat betreft de toekomst, er is de afgelopen tijd veel gesproken over de regels voor 2021. Hoe kijk je tegen de huidige stand van zaken aan wat betreft de nieuwe reglementen?
“Het ziet er wel goed uit, maar op dit moment zullen de auto’s nog drie seconden langzamer zijn. Het hoeft niet precies net zo hard te gaan, maar drie seconden is best wel veel. Wat ik denk is dat we de auto’s lichter moeten maken, maar dat gaat zo lastig met de hybride-motoren en de accu's.”

Moet er meer gelijke kansen komen voor de teams?
"Ja en nee. De Formule 1 ook populair is geworden door de fabrikanten die willen laten zien wat ze kunnen. Het is ook goed voor de ontwikkeling van de straatauto’s. Wat wij leren in de Formule 1 is later op de straatauto’s te zien. Het is ook goede PR als Mercedes Ferrari verslaat in de Formule 1. Uiteindelijk is het voor Red Bull ook marketing. Het mag iets gelijker worden, maar het is niet verstandig om alles gelijk te trekken."

In hoeverre is de betrokkenheid van Adrian Newey bij het ontwerp van de nieuwe auto’s de afgelopen jaren veranderd? Is dit ook merkbaar?
“Ik denk dat hij nu nog meer betrokken is. Ook wat betreft 2021 is hij erg betrokken, maar alles wordt weer wat meer gelimiteerd qua opties. Dat is niet ideaal, maar ik vind hem ten opzichte van toen ik net bij Red Bull kwam nu zelfs nog meer betrokken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS