Formule 1

Max Verstappen openhartig: "In de tweede helft van het seizoen zou je verwachten dat we nog beter zouden worden, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2019 05:18 • Print artikel

De eerste helft van 2019 verliep voorspoedig in vergelijking met 2018 zegt Max Verstappen in een terugblik. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur vertelt in een openhartig interview met Verstappen.nl dat de verwachting na de zomerstop hoog waren, maar dat het er niet uitkwam tot nu toe. Of het GP-seizoen aan zijn verwachtingen voldoet? “Ik denk dat het eerste gedeelte van het seizoen beter ging dan verwacht met die twee overwinningen. In de tweede helft van het seizoen zou je verwachten dat we nog beter zouden worden, maar tot nu toe is dat nog niet echt gebeurd. De afgelopen paar races zijn wat tegen de verwachtingen in, maar het begin van het seizoen was wel positief.”

Max Verstappen F1 racexpress

“Waar ik zelf blij mee ben is dat we over het algemeen gemaximaliseerd hebben qua punten ten opzichte van het jaar ervoor. Toen heb ik in de eerste zes wedstrijden veel punten laten liggen. Dat was nu een stuk beter. Ik had eigenlijk wel verwacht dat we een keer zouden uitvallen. Dat is natuurlijk niet negatief bedoeld, maar in een eerste jaar met Honda kunnen er natuurlijk dingen fout gaan. Gelukkig is het op dat gebied heel rustig. Dat heeft Honda goed voor elkaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS