Formule 1

Max Verstappen naar Mercedes, het oordeel van een Formule 1-expert: "Lewis kan Max buiten..."

Uitgegeven door Peter Vader • 20 januari 2019 19:24 • Print artikel

Mercedes zou het leuk vinden om op een dag Max Verstappen en Lewis Hamilton samen te laten werken in een team. Dat is het oordeel van F1-expert Tony Jardine, die toegeeft dat Hamilton de komst van Verstappen bij het in Brackley gevestigde team kan tegenhouden. Max Verstappen heeft een reputatie opgebouwd als een van de slimste talenten op de grid, dankzij zijn prestaties voor Red Bull. En hij wordt aangeprezen als een toekomstige wereldkampioen, terwijl er nog steeds een kans bestaat dat hij het record van Sebastian Vettel verbetert als de jongste titelwinnaar ooit.

Podium Lewis Hamilton Max Verstappen

Dream team
Enigszins ambitieus, heeft Verstappen laten doorschemeren dat hij Red Bull zou kunnen opgeven als ze niet concurrerend genoeg zijn als zijn contract in 2020 afloopt. En Mercedes zou ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in het in het nauw drijven van de hooggewaardeerde Nederlander, in een poging om hun dominantie te behouden. Jardine, die werkte voor Goodyear, Brabham, McLaren en Lotus in de F1, zegt dat Verstappen en vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton een 'droom'-line-up voor Mercedes zou zijn. Hij is echter van mening dat Hamilton kan voorkomen dat Mercedes de 21-jarige Nederlander aan boord krijgt, net zoals Sebastian Vettel de deur voor Daniel Ricciardo bij Ferrari sloot. "Het zou het dreamteam zijn, zou het niet?" zei Jardine exclusief tegen Express Sport, toen hem werd gevraagd of Verstappen in 2020 bij Mercedes kon komen werken. "Mercedes zou het geweldig vinden om dat te kunnen doen, ik weet zeker dat Verstappen graag naar Mercedes zou gaan als ze dan nog steeds erg competitief zijn. Maar ik denk eigenlijk wel een beetje aan Vettel, die zoveel mogelijk protesteert en domineert over wie zijn teamgenoot is. Dat is nog altijd de reden waarom Daniel Ricciardo, we dachten allemaal dat hij een shoot-in was bij Ferrari, buiten het Ferrari-team werd gehouden. Op dezelfde manier kan Lewis mogelijk Verstappen buiten het Mercedes-team houden."

Hamilton naar Ferrari?
"Verstappen en Hamilton samen in één Mercedes-team voor het seizoen van 2021, zou afhankelijk zijn van het feit of er een vacature is en de Brit zijn eigen contract verlengt. Jardine is echter van mening dat Hamilton zich aan het einde van zijn huidige contractperiode bij Ferrari wil aansluiten. En hij zegt bovendien dat Mercedes dan zou kunnen doorgaan met Verstappen, ter vervanging van de 34-jarige Brit. "Maar, nogmaals, als Hamilton naar Ferrari gaat en Verstappen naar Mercedes gaat, dan zou dat geweldig zijn", voegde Jardine er aan toe.

Met Red Bull kan het ook
Verstappen heeft onlangs voorgesteld om alleen bij Mercedes of Ferrari te gaan werken als Hamilton of Vettel niet bij hun huidige teams in dienst zijn. "Als ik aan mijn eigen carrière denk, is het niet handig om nu naast Hamilton of Vettel te gaan zitten", zei Verstappen."Hoewel ik het absoluut zou doen als ik geen andere keus had, geloof ik dat ik met Red Bull ook kampioen kan worden, als we maar het juiste pakket bij elkaar hebben."

Topdrie voor 2019
Verstappen, Hamilton en Vettel zullen hard gaan vechten voor de hoogste eer in het F1-seizoen 2019. Jardine denkt dat Hamilton er als beste uit zal komen, met een derde plaats voor Vettel, die vorig jaar nog tweede werd. We tasten in het duister, maar ik zou voor Hamilton gaan, Verstappen en dan Vettel", zei Jardine, toen hem werd gevraagd om zijn topdrie voor 2019 te noemen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS