Formule 1

Max Verstappen licht zijn P4 op de grid toe en deelt zijn visie op de race: "We zullen zien, we weten dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 10:30

De hoofdrolspelers van de GP van Groot-Brittannië waren op zaterdag de Engelse ‘thuisrijders’. Een belangrijke motivatie voor het aanwezige publiek, dat gezien de kaartverkoop aanvankelijk leek weg te blijven. Maar zondagmiddag vormen George Russell, Lewis Hamilton en Lando Norris de Top-3 van snelste starters. Daarna volgt op de vierde plek Max Verstappen, een volle 4 tienden verwijderd van de polesitter. De kwalificatie werd echter vooral gekenmerkt door zijn fout in Q1, die Verstappen een uitstap in het grind kostte met daaruit voortvloeiende de schade aan de vloer.

Max Verstappen F1 Red Bull helmMax Verstappen: “Ja, die pole had ik kunnen pakken, maar uiteraard alleen als ik de schade niet had gehad"

Was P4 het maximaal haalbare?
Vanaf dat moment was de RB20 van de drievoudig wereldkampioen dus niet meer dezelfde. Op de vraag of P4 het maximaal haalbare was, antwoordde Verstappen zonder enige aarzeling: “Ik denk het wel. Toen ik na Q1 door het grind moest omdat het in die bocht ineens begon te regenen, verloor ik 100 punten aan downforce. Maar als je de bodem ziet, ziet het er niet goed uit" Op de vraag om het verlies in getallen uit te drukken, antwoordde de Red Bull-coureur: “Nou, dat is veel. We hebben het echt over meer dan een seconde. Maar uiteindelijk was het natuurlijk iets minder. Daarom ben ik met dit gat vanaf pole toch tevreden."

Onverwachte regen
Max Verstappen legde vervolgens uit waarom hij het grind op moest: “We behoorden tot de laatsten die naar buiten gingen, omdat we niet hadden verwacht dat het tijdens de sessie zou gaan regenen. Ik arriveerde dus normaal voor mijn snelste ronde en op dat moment kon ik niets meer doen: ik was al aan het remmen, met regen op mijn vizier, en ik eindigde volledig naast de baan. Uiteindelijk ben ik gelukkig in ieder geval niet tegen de muur gebotst. Anders zou mijn sessie natuurlijk helemaal voorbij zijn. Maar ja, om deze reden was de rest van de kwalificatie natuurlijk een beetje compromitterend.”

“We zullen zien..."
Later sprak hij over zijn kansen om de pole te pakken, want dat had erin gezeten als hij de schade niet had gehad: “Ja, die had ik kunnen pakken, maar uiteraard alleen als ik de schade niet had gehad. Dit is natuurlijk heel jammer. Net toen ik in Copse aankwam, begon het plotseling hevig te regenen. De volgende ronde was al beter." De drievoudig F1-wereldkampioen doet geen voorspellingen voor de race: “We zullen zien. We weten dat McLaren duidelijk erg snel is in de race, ze zijn dit jaar altijd erg goed in het omgaan met de banden, dus ze zullen erg sterk zijn. We hopen natuurlijk dat we met hen kunnen vechten."

Max Verstappen F1 Red Bull at SilverstoneBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS