Formule 1

"Max Verstappen is een vechter, een leeuw! Voordat je met zo’n leeuw de ring in stapt, moet je daar klaar voor zijn”

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2024 17:01

De GP van Oostenrijk werd getypeerd door de aanrijding van Max Verstappen en Lando Norris. Velen verbaasde het voorval niet, het was een kwestie van tijd dat het zou gebeuren. De Britse pers gaat flink tekeer over Verstappen en schuwt niet om zijn incident met Lewis Hamilton in 2021 op Silverstone, ook weer breed uit te meten. Er zijn verschillende bekende figuren binnen de paddock die hun mening hebben geuit over wat er is gebeurd, waaronder degenen die geloven dat de Nederlander hetzelfde gedrag heeft begaan als in de gevechten tot het uiterste met Lewis Hamilton in 2021. Maar er zijn ook een aantal mensen die in plaats daarvan van mening zijn dat Norris eenvoudigweg niet snel genoeg was om zijn vriend voorbij te steken.

Max_voorbij_oranje_legioen F1 Red Bull GP Oostenrijk

Sprekend over wat er gebeurde in de Formula For Success-podcast, die samen met David Coulthard werd georganiseerd, sprak Eddie Jordan Verstappen vrijuit, waarbij hij de meeste schuld aan het incident bij Lando Norris legde: "Het was een ongeval dat gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. In deze dynamiek is het precies zoals op alledaagse wegen: wie vooraan rijdt, heeft voorrang.”

En toen voegde hij eraan toe: “Max was de snelste in de kwalificatie en leidde de Grand Prix. Het is aan de achterblijvers om een manier te vinden om te overwinnen door de leider te passeren. Max is een vechter, een leeuw. Voordat je met zo’n leeuw de ring in stapt, moet je ervoor zorgen dat je daar klaar voor bent.”

Deze stelling werd ook ondersteund door Helmut Marko, volgens wie de balans meer naar Norris zou doorslaan: “Het gedrag van Lando Norris op de radio was zielig. Er gebeuren bepaalde dingen en ik zou het als een simpel race-incident beschouwen, hoewel Norris degene is die het meest waarschijnlijk als oorzaak kwam bovendrijven ."

Norris vroeg Max ook impliciet om schuldbekentenis voor zijn gedrag op de baan: “De eis van Norris om excuses helpt zeker niet. Ze zullen elkaar ontmoeten en erover praten. Meestal vliegen ze samen, maar deze keer reisden ze afzonderlijk. Om deze reden kende Max een vlotte terugkeer."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS