Formule 1

Max Verstappen beschikte niet over de snelste auto: "Vanuit een moeilijke startpositie toch nog tweede!"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juli 2024 10:50

Max Verstappen kan terugkijken op een geslaagd Silverstone-weekend. Niet dat hij tevreden was, maar gezien alle factoren en (weers)omstandigheden haalde hij met zijn podiumplaats het maximaal mogelijke eruit. Best bewonderenswaardig, als je je bedenkt dat hij duidelijk niet over de snelste auto beschikte tijdens de Britse Grand Prix. Als de race droog was gebleven, zou hij naar alle waarschijnlijkheid niet op het podium zijn geëindigd, omdat hij tijdens de openingsstint behoorlijk worstelde met de degradatie van de gemonteerde medium-banden.

Max_Verstappen_P2_GP_SilverstoneMax Verstappen: “Uit een moeilijke situatie zijn we toch als tweede geëindigd en hebben we onze voorsprong in het kampioenschap vergroot"

Regen was welkom
Voor de Nederlander was de regen een uitkomst. Zijn pitstop was perfect getimed, waardoor hij naar voren kon rijden. Toen later in de race de baan weer opdroogde, timede Red Bull ook de tweede pitstop perfect. Hij vertrok op harde banden en dat stelde hem in staat om zelfs te gaan voor de eerste plaats. Dat bleek een brug te ver, Lewis Hamilton wist op voortreffelijke wijze zijn winnaarspositie te verdedigen en wist zijn afstand tot Verstappen constant te houden.

De juiste tactiek
Max Verstappen verklaarde na afloop: “Het was vandaag moeilijk om de omstandigheden het hoofd te bieden, vooral met de regen, maar als we naar pure prestaties kijken, waren we te langzaam in de eerste stint en hadden we over het algemeen te kampen met degradatie van de banden. Op een gegeven moment leek het erop dat we P5 of P6 zouden kunnen eindigen, maar we hebben de juiste beslissingen genomen, vooral bij de pitstops, en dat bracht ons weer in de strijd”

Hoopgevend en bevestigend
“Uit een moeilijke situatie zijn we toch als tweede geëindigd en hebben we onze voorsprong in het kampioenschap vergroot, en dat is natuurlijk een heel sterk resultaat voor ons. We zijn nu halverwege het seizoen en we hebben nog wat werk te doen om het seizoen af te sluiten waar we willen zijn”, besloot een tevreden Verstappen. Geen overwinning weliswaar, maar wel een Grand Prix met uitstekend teamwork en het bewijs dat Max Verstappen nog steeds een vechtersbaas is!

Max_Verstappen_P2_GP_Silverstone_actie

Bron foto's: Red Bull Content PoolBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS