Formule 1

Lewis Hamilton vreest in Montreal: “Zelf geen motorupdate, andere teams hebben verse motor”

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2018 15:07 • Print artikel

Lewis Hamilton denkt dat hij dit weekend niet om de hoofdprijs kan meestrijden. De Britse regerend wereldkampioen koos dit seizoen al eerder voor de rol van underdog, maar gaat toch aan de leiding in de WK-stand. In Montreal zou de Mercedes een motorupdate krijgen, maar dat is uitgesteld naar de volgende race in Frankrijk. “Nu andere teams een verse motor hebben, zullen wij gezien de marginale verschillen niet in de positie komen om voor de winst te vechten”, zegt Hamilton tegen The Independent.

Lewis Hamilton


Hamilton gebruikt in Canada dezelfde motor als bij de opening van het seizoen in Australië. “De motor verliest iedere race wat kracht en op een powercircuit gaan we dat merken. Uiteraard wil ik graag winnen, maar ik verwacht een zwaar weekend.”

De 33-jarige Brit won zijn eerste overwinning in Canada en kan dit weekend op gelijke hoogte komen met Michael Schumacher. De Duitser won in zijn carrière zeven keer de Grand Prix van Canada. “We hebben een doel om iedere race te finishen. Ik hoop dat deze motor betrouwbaar is. Dan zal ik op de baan met mijn kwaliteiten proberen het verschil te maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS