Formule 1

Leegloop bij Red Bull voorspeld bij vertrek Adrian Newey

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 april 2024 05:02

Vorige week werd gespeculeerd dat Adrian Newey Red Bull gaat verlaten - of dat nu voor zijn pensioen is of voor een concurrent - en Ivan Capelli gelooft dat als dat inderdaad gebeurt, Red Bull zal lijden onder een massale uittocht van technisch talent.Capelli - die tussen 1988 en '90 met Newey werkte bij Leyton House toen de ontwerper overstapte van IndyCar naar F1 - zei dat hij Newey alleen ziet vertrekken als hij zich volledig klaar voelt om ergens anders aan de slag te gaan.

"Op 65-jarige leeftijd weggaan is een grote uitdaging waarbij je alles weer op het spel zet”, zei Capelli. "En het komt me trouwens voor dat hij logischerwijs niet alleen weggaat. Een ingenieur van dat kaliber neemt zijn loyalisten met zich mee, want in een nieuwe structuur zal hij onmiddellijk operationeel en actief moeten zijn. Dat wil zeggen, als het al gebeurt."

Volgens Capelli is Red Bull een 'sudderend' kruitvat na het interne onderzoek naar teambaas Christian Horner. "Ze hebben wat as op het vuur gegooid, maar het blijft branden", aldus Capelli. “In China, na de laatste overwinning van Verstappen, lieten ze Christian Horner en Helmut Marko dicht bij elkaar onder het podium applaudisserend zien. Allemaal façade, er is niets onderdrukt of opgelost."

"Maar voor zover ik uit zijn denkwijze kan opmaken, is het onwaarschijnlijk dat Newey naar Italië komt, tenzij er een financieel voorstel ligt waarvoor hij zou kunnen zwichten”, zei hij. "Door gewoonte, door het werk en de manier waarop hij gewend is te werken, zie ik hem nog steeds diepgeworteld in Engeland.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS