Formule 1

Lando Norris haalt keihard uit naar Max Verstappen: "Het is aan hem, ik heb niets fout gedaan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 juni 2024 15:12

Lando Norris reageert op het incident met Max Verstappen. Bij Britse coureur druipt de teleurstelling over de aanrijding van zijn gezicht af, maar richt zijn kritiek vooral op Verstappens agressieve rijstijl en de beslissingen van de FIA. Norris blijft erbij dat hem geen blaam treft.

Lando Norris Max Verstappen

Lando Norris was goed op weg om een podiumplaats te veroveren tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk. Na een spannende strijd van vele ronden waarin hij meerdere aanvallen op Max Verstappen uitvoerde, kwam het in de 64e ronde tot een dramatische botsing. De race van beide coureurs werd hierdoor ernstig beïnvloed. Verstappen werd als schuldige aangewezen, wat leidde tot een tien seconden tijdstraf voor de Nederlander. Norris blijft ervan overtuigd dat hij op het juiste spoor zat en voelt ernstig teniet gedaan door de defensieve actie van Verstappen.

“Ik vond het een goede race, tot het einde dan”, begint Norris na de race in gesprek met F1TV. “In vergelijking met Max had hij meer in zijn macht. In de eerste twee stints was Red Bull veel sneller, maar ze maakten wel meer fouten hierna. Ze kwamen onder druk te staan en ze voelden het uit hun handen glippen. Ik heb een goede race gereden en heb de hele tijd in het gevecht gezeten.”

“Ik voel me teniet gedaan. Er is veel schade, de hele auto is kapot”, gaat Norris teleurgesteld verder. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb de hele tijd eerlijk en met respect geracet.”

Op de vraag of dit iets betekent voor de vriendschap tussen de twee reageert hij getergd: "Het is aan hem om er iets mee te doen. Ik heb niks fout gedaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS