Formule 1

Keert Jos Verstappen terug als coureur?: "Ik ben benaderd voor dit project en de eerste indrukken zijn goed"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 november 2020 04:07

Het racen zit bij de familie Verstappen in het DNA. Jos Verstappen, de succesvolste Nederlander in de Formule 1, tot zijn zoon Max het stokje overnam, reed nog tot in 2009 op het hoogste niveau in de LMP1 in de 24 uur van Le Mans. Daarna waren er nog kleine uitstapjes in de racerij, omdat hij actief begon met het begeleiden van Max Verstappen in de kartsport, richting een carrière in de autosport. De voormalig F1-coureur lijkt zich op te maken voor een rentree in de autosport.



Verstappen is inmiddels aan het warmdraaien voor een nieuw project, zo blijkt op zijn instagram account. Tegenover De Limburger heeft de Nederlander inmiddels zijn plannen bevestigd: “Het is gewoon leuk. Ik ben benaderd voor dit project en de eerste indrukken zijn goed. Max is gesettled in de Formule 1, dus hoef ik daar niet altijd bij te zijn. Samen met Raymond Vermeulen hebben we dat prima voor elkaar. Ik heb dus wat meer tijd om me met andere zaken bezig te houden.”

Jos Verstappen maakte na de overwinningen in de kartsport, de stap naar de autosport en won met Van Amersfoort Racing de Formule Opel Lotus, een klasse waarin gereden werd met identieke auto's. In 1993 kende Verstappen grote successen in het Duits F3 kampioenschap en werd winnaar van de Marlboro Masters. Jos reed zelf van 1994 tot en met 2003 in de Formule 1. Waarbij hij soms een seizoen aan de kant stond. Zijn grootste successen waren in 1994 met Benetton, toen hij in zowel Hongarije als België op het podium stond. Daarna volgde de A1 GP. Een van zijn allergrootste successen was misschien wel de 24 uur van Le Mans, waar hij met het team van Van Merksteijn by Equipe Verschuur de 24U van Le Mans in de LMP2-klasse won. Recent reed Jos al samen met Max in Portimao, zodat de Red Bull-coureur het circuit kon verkennen. “Dat beviel prima, al kan ik natuurlijk niet tippen aan Max”, zei Verstappen over die testdag. “Van sprintraces moet ik het niet meer hebben, maar een beetje competitie kan geen kwaad. Dat blijft toch altijd in mij zitten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS