Formule 1

Johnny Herbert blijft staan achter straf van Verstappen-Norris: “Max deed het bewust”

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 juli 2024 06:04

Max Verstappen en Lando Norris clashten tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in de 64e ronde. De twee kemphanen waren verwikkeld in een rondenlang gevecht om de leiding in de Grand Prix, maar raakten elkaar in de eindfase. Max Verstappen werd als schuldige aangewezen van de crash. Johnny Herbert, die één van de stewards was, blijft achter deze straf staan en legt uit waarom de straf werd uitgedeeld.

Johnny Herbert Verstappen Norris

In gesprek met Coin Poker geeft de voormalig Formule 1-coureur aan dat hij denkt dat het een bewuste actie was van Verstappen om zijn Britse collega af te knijpen in de remzone van bocht drie: "Het was bewust, daarom gebruikte ik ook het woord 'intimidatie'. Hij zoekt de grenzen op zonder zichzelf in de problemen te brengen. Maar dat heeft hij altijd al gedaan”, begint de voormalig teamgenoot van Michael Schumacher.

"Ik houd van strijd, want dat is een belangrijk onderdeel van racen. Maar ik houd er niet van als je op het punt komt dat er iemand bewust buiten de baan wordt geduwd. Dat is niet hoe het hoort. Het draait om de plaatsing van de auto. Hij plaatst zijn auto heel goed, maar hij heeft de neiging om buiten de ongeschreven regels onder coureurs te gaan."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS