Formule 1

Jenson Button ziet teamgenoot graag in de Formule 1: ‘Hij heeft zich allang bewezen’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 december 2018 07:20 • Print artikel

Jenson Button is van mening dat zijn teamgenoot in het Super GT-kampioenschap Naoki Yamamoto een kans in de Formule 1 verdient. Volgens de voormalig Formule 1-kampioen heeft de Japanner laten zien over een diversiteit te beschikken die veel coureurs niet hebben.

Yamamoto is dit jaar kampioen geworden in het Super GT-kampioenschap en in de Super Formula. Met deze titels heeft de Japanner genoeg punten om in aanmerking te komen voor een superlicentie, die benodigd is om in de Formule 1 te rijden. Button, die dit jaar met Yamamoto gereden heeft, vindt dat zijn ervaring in zowel Formulewagens als GT-wagens laat zien dat de Japanner klaar is voor de Formule 1. “Persoonlijk denk ik dat hij in de Formule 1 thuishoort”, liet Button weten.

Button vervolgt: “Als je bekijkt wat hij dit jaar heeft bereikt in de Super Formula, een klasse die volgens mij een goede graadmeter is voor de Formule 1, want Vandoorne en Gasly hebben hier ook gereden, dan kun je concluderen dat hij er klaar voor is.” Ondanks de titels in de twee raceklasses was er geen enkel team dat interesse leek te hebben in Yamamoto.

Yamamoto zelf trekt ook twijfels bij een eventueel debuut in de Formule 1. Één van de grootste factoren in die twijfel is zijn leeftijd. De Japanner is (al) 30 jaar oud. Yamamoto: “Al zou ik de kans krijgen, dan moet ik nog altijd kijken naar mijn leeftijd, wat een drempel kan zijn.” Toch is zijn kijk op een kans in de koningsklasse veranderd. “Ik heb gesproken met meerdere mensen en ben tot de conclusie gekomen dat als ik een kans krijg, ik er gewoon voor moet gaan.”

Yamamoto zou in de komende jaren kunnen profiteren van de verregaande interesse van Honda om een Japanse coureur in de Formule 1 te krijgen. Of we dan ook daadwerkelijk Yamamoto in de sport zullen zien, is nog maar de vraag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS