Formule 1

Jean Todt zag samen met Michael Schumacher hoe Max Verstappen in Brazilië domineerde

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2018 18:20 • Print artikel

Jean Todt geeft toe dat hij samen met Michael Schumacher naar de Grand Prix van Brazilië keek, de race waar Max Verstappen naar een overwinning leek te rijden totdat hij in de rondte werd getikt door Esteban Ocon. De FIA-president kan zijn irritatie over de uitzending op RTL Duitsland niet onder stoelen of banken steken.

Jean Todt Le Mans RX foto Peter Vader

“Ik ben eigenlijk altijd voorzichtig als ik iets zeg”, zei Todt tegen Auto Bild. “Maar het is waar dat ik de Braziliaanse GP in Zwitserland met Michael keek.” De FIA-president is daarentegen erg uitgesproken over wat hij vond van de race. “Ik was erg gefrustreerd, omdat ik mijn ogen na vijf minuten niet kon geloven”, reageerde de FIA-president. “Als ik de race kijk, heb ik altijd een iPad naast me liggen. Dat is waarom advertenties me niet zo veel doen. Ik begrijp ook dat private TV-zenders hun verslaggeving op die manier moeten financieren en dat de procedures overeenkomen met de wetgeving. Maar ik had gehoopt op één van die kleine schermen in de hoek, waardoor ik de race niet volledig hoefde te missen. Wanneer ik een race bekijk, wil ik het altijd begrijpen.”

De Fransman wil RTL overigens niet aan schandpaal nagelen. “De verslaggevers en commentatoren zijn erg competent”, zei Todt. “Ik wil dat niet bekritiseren. Ik weet hoe lastig hun werk is. Ik zou dat niet willen doen en ik heb Michael het altijd afgeraden.” Volgens de Duitse wet mag RTL twaalf minuten reclame per uur tonen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS