Formule 1

Jean Alesi: Vasseur kan Michael Schumacher-tijdperk van succes bij Ferrari herhalen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2024 05:03

Ex-Ferrari F1-coureur Jean Alesi gelooft dat het leiderschap van Fred Vasseur bij de Scuderia een potentieel keerpunt is voor het Italiaanse team, één die de glans van het Schumacher tijdperk kan doen herleven.

Frederic Vasseur Ferrari F1

De aanhoudende titeldroogte van de Scuderia (sinds 2007) staat in schril contrast met het gouden tijdperk van eind jaren 90 en begin jaren 2000, gekenmerkt door het iconische partnerschap van Michael Schumacher en teambaas Jean Todt.

Alesi ziet echter een sprankje hoop voor de kampioenschapsambities van Ferrari onder leiding van Vasseur. De Fransman benadrukt de focus van zijn landgenoot Vasseur op het bouwen van een sterke en consistente teamstructuur, waarmee hij de strategie van Jean Todt tijdens diens ambtstermijn herhaalt.

“Fred Vasseur doet er goed aan om Ferrari consistentie te geven”, vertelde de 59-jarige oud-coureur aan Motorsport.com. “Ik heb de indruk dat hij het buitengewone werk herhaalt dat Jean Todt deed toen hij in Maranello aankwam en een team opbouwde dat vervolgens het Schumacher-tijdperk inluidde. Ik hoop dat de motorspecialisten van het team een competitieve krachtbron kunnen bouwen voor de nieuwe reglementen die in 2026 van kracht worden.”

Charles Leclerc, winnaar van de Grand Prix van Monaco, gelooft ook dat de 56-jarige teammanager de juiste man is om Ferrari terug te brengen aan de top. “Ik heb daar geen twijfels over”, zei de Monegask. “Ik heb vanaf de eerste dag dat hij bij Ferrari kwam gedacht dat hij alles in zich heeft om het team terug te brengen naar waar het thuishoort en dat betekent een wereldkampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS