Formule 1

James Vowles: "De uren van Logan Sargeant zijn geteld, ik wil dat hij er dag-na-dag staat!"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 10:01

De uren van Logan Sargeant bij Williams zijn geteld. Williams teambaas James Vowles sloot de mogelijkheid niet uit dat Logan Sargeant zelfs vóór het einde van het huidige seizoen het veld moet ruimen. “Logan heeft de kans gekregen om zijn stoel te behouden. Hij had alles in de hand. Ik heb optredens nodig op het niveau van Alex en ik wil dat hij er dag-na-dag staat! We hebben ook de verantwoordelijkheid om te begrijpen waarom hij er niet stond. Er waren verschillende races waarin we hem niet van het beste materiaal konden voorzien, simpelweg door een gebrek aan onderdelen."

James Vowles F1 WilliamsJames Vowles: “Logan heeft de kans gekregen om zijn stoel te behouden. Hij had alles zelf in de hand. Ik heb optredens nodig op het niveau van Alex en ik wil dat hij er dag-na-dag staat!"

“Dat is al een aantal races niet meer het geval geweest, maar het is nog steeds onze verantwoordelijkheid dat hij resultaten behaalt. Als hij over dezelfde middelen beschikt, hebben we hem nodig om het team substantieel vooruit te helpen. Hij weet het. Hij wil presteren, hij wil van de partij zijn en ik wil hem alle mogelijke kansen geven", legde James Vowles uit. De Amerikaan zal de prestatielat op korte termijn echter aanzienlijk hoger moeten leggen, om onaangename verrassingen te voorkomen. Vowles verduidelijkt de situatie met: "Er zal een scheidslijn zijn waar we op dat moment een beslissing zullen moeten nemen, zowel voor 2025, als misschien al dit jaar. Vandaag zijn we nog niet op dat punt. Mijn prioriteit op dit moment is het repareren van de auto, omdat we op dat vlak onvoldoende resultaten hebben geboekt. Noch Logan, noch Alex kan hier iets aan doen. Zodra we een auto hebben met het juiste prestatieniveau, zullen we evalueren hoe we verdergaan.”

Williams_livery_Union_Jack_BGPBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS