Formule 1

Is Fernando Alonso al hersteld van de slijtageslag van de 24 uur van Le Mans: "Hele nacht wakker"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2018 10:02 • Print artikel

Fernando Alonso mag een week na de 24 Uur van Le Mans alweer op Paul Ricard aan de slag. De Formule 1-coureur is dus nog niet half hersteld van de slijtageslag op het Circuit de la Sarthe.“Het was zeker veeleisend, mentaal”, zegt Alonso tegen Racefans. “Elke keer als je in de auto springt, doe je 2,5 Formule 1 Grand Prix en daarna heb je geen twee weken om te herstellen, je hebt 4 uur om te herstellen en dan ga je terug in de auto. Het was veeleisend, maar ook tegelijkertijd fun.”

“De adrenaline houd je eigenlijk de hele nacht wakker. Ik sliep min of meer 1,5 uur, omdat ik de tijden controleerde gedurende de nacht. Het was een mooie ervaring. Het is duidelijk dat ik de Daytona 24 Uur in januari deed om ervaring op te doen en te trainen hoe je 24 uur racet wat betreft de fysieke vereisten en de mentale vereisten ook. Alles was onder controle.”

In de nacht bracht Alonso de Toyota TS050 Hybrid terug bij de zusterauto voor de strijd om de overwinning. Toch zegt de coureur dat hij zich er niet van bewust was wat voor een progressie hij maakte. “In de nacht ben je zo gefocust en concentreer je je op het verkeer en alle andere dingen, dat je totaal niet bewust bent van het gat tussen de twee auto’s, of je sneller of langzamer bent. Je probeert wat ronden aan elkaar te knopen en wat stints clean te doen zonder een fout. Toen ik mijn vierde stint beëindigde en ik vroeg naar het gat, was het met 1,5 minuut teruggebracht, een minuut 45 en dat was fantastisch. Maar gedurende de stint was ik me niet bewust van de snelheid of wat dan ook.”

Dat zijn overwinning meer waarde had gehad als er nog een tweede fabrikant aan de start had gestaan, veegt hij die resoluut van de hand. “Vorig jaar waren er slechts vier auto’s, dit jaar waren er 10, dus ik denk dat er meer tegenstand was dit jaar. We hadden het enige hybride systeem, waarmee ik denk dat 49% meer efficiency dan elke andere auto en dat was een gave uitdaging. Ik zet mijn overwinning op een hoger niveau in dan elke andere overwinning in Le Mans.”

Tickets voor de Formule 1:

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart


F1-tickets voor de Grand Prix van Duitsland. Nu 20 Euro korting met deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

F1-tickets voor de Grand Prix van België 2018 op Spa-Francorchamps in de Ardennen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS