Formule 1

Is Adrian Newey nog maar een stap verwijderd van Aston Martin?

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 11:30

Het blijft speculeren over de toekomst van Adrian Newey. De begaafde Brit neemt zijn tijd om zijn keuze te bepalen. En dat verdient hij ook, tenslotte is hij de beste ontwerper sinds mensenheugenis, die de Formule 1 heeft voortgebracht. Dus na zijn vertrek bij Red Bull staan alle teams te trappelen om de Brit voor zich te winnen. Hoewel Ferrari al lange tijd de favoriet is in deze race, lijkt Aston Martin steeds dichter bij een definitief akkoord met de geniale F1-ontwerper. Onlangs bezocht hij in het geheim het AMR Technology Center, de gigantische nieuwe campus van het Engelse team en het ware vlaggenschip van een op zijn zachtst gezegd ‘ambitieus’ langetermijnproject. Dit ondanks de magere resultaten die het groene team in 2024 tot op heden behaalt.

Adrian Newey F1 Aston MartinAdrian Newey: “Vorige week hebben we zeven dagen geluk gehad en met onze honden langs de zuidkust gereden in een oude Aston Martin DB6. Dat was heel grappig!"

Hoewel de onderhandelingen met Aston Martin zich in een vergevorderd stadium bevinden, gaat het gerucht dat een definitieve beslissing niet vóór september wordt gecommuniceerd. De reden hiervoor is de nog lopende overeenkomst met Red Bull, die Newey ‘verbiedt’ om voor de zomerstop definitief overeenstemming te bereiken met een ander team. “Momenteel ben ik nog bezig met de RB17 en daarna neem ik wat vrije tijd” verklaarde Adrian Newey afgelopen week. Toch speelt er wel degelijk iets met Aston Martin want Newey reageerde: “Vorige week hebben we zeven dagen geluk gehad en met onze honden langs de zuidkust gereden in een oude Aston Martin DB6. Dat was heel grappig".

Voor Aston Martin zou het aannemen van Adrian Newey de kers op de taart zijn van een enorme rekruteringscampagne om de hogere technische functies in te vullen. Andy Cowell is inmiddels officieel benoemd tot nieuwe CEO in de plaats van Martin Whitmarsh, en Enrico Cardile is nu één stap verwijderd van het verlaten van Maranello en zijn gang richting Silverstone.

Aston Martin at GP GB Silverstone 2024Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS