Formule 1

In de bres voor Max Verstappen: “De meeste schoten van Messi en Ronaldo gaan ook naast”

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2018 06:23 • Print artikel

Jan Lammers is altijd al een grote fan van Max Verstappen geweest en nu onze landgenoot even in de hoek zit waar de klappen vallen, blijft de ervaren autocoureur uit Zandvoort Verstappen ook steunen. Volgens de coureur van Racing Team Nederland wordt alles behoorlijk gedramatiseerd, zo zegt hij in gesprek met RTL GP. “Al die kleffe verhalen van ‘hier leer je van’.”

Max Verstappen

Lammers vergelijkt de situatie van Verstappen met de twee beste voetballers van dit moment. “Het gaat nu een paar races achter elkaar fout. Als je dat los van elkaar gaat bekijken, zijn het allemaal dingen die kunnen gebeuren in de racerij. De meeste schoten van Messi en Ronaldo gaan ook nog steeds naast. Alleen die mooie ballen die erin gaan, herinneren mensen zich. Als je alle dingen van Max over een heel jaar zou smeren en hij zou tussendoor een paar keer een race winnen, dan is het allemaal niet zo erg. Dit hoort er gewoon bij.”

De situatie in de laatste race in Monaco is daar volgens Lammers een goed voorbeeld van. “Max ligt daar negende en dan had ik alle critici willen vragen wat hij zou moeten doen. “Rustig uitrijden voor een puntje? Thuis op de bank denkt iedereen ‘zet hem er naast’. Ze willen dat hij aanvalt, daarom houden ze ook van hem. Maar als het fout gaat, komt de kritiek. Laat die jongen gewoon gaan. Het is een talent en door zijn manier van rijden is hij over de hele wereld ook zo populair geworden. Laat Max het oplossen en dan komt hij met veel pole positions en overwinningen terug.”

Met je vrienden naar de Grand Prix van Duitsland? Pak nu de speciale korting van 20 Euro korting op de tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS