Formule 1

"Ik kan dat accepteren van Jacques Villeneuve, omdat hij zelf een coureur is geweest, maar van deze persoon? Nee!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2018 07:09 • Print artikel

Na de Formule 1-race op Silverstone waren de verwijten van onder andere Niki Lauda en Toto Wolff aan het adres van Ferrari niet mals. De twee beschuldigden Kimi Räikkönen ervan dat hij hun pupil Lewis Hamilton met opzet van de baan reed. Technisch directeur James Allison ging zelfs verder en noemde de Iceman ‘incompetent’, iets wat Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene in het verkeerde keelgat schoot.

Maurizio Arrivabene feliciteert Vettel

“Ik kwam hier om het uit te leggen, als hij daadwerkelijk zoiets gezegd heeft, dan moet hij zich schamen”, reageerde Arrivabene tegen Sky Italia over de uitspraken van de technisch directeur van Mercedes, James Allison. “Nadat hij hier in Maranello vele jaren werkte en hij ook behoorlijk wat geld meenam uit Maranello, doet hij vandaag de dag gewoon zijn job. Maar je moet wel elegant zijn en weten hoe te verliezen.”

“Echt waar, dit irriteert mij zo erg. Incompetent, wie, Kimi? Wie is hij om te beoordelen wat een coureur in de auto doet, ik kan dat accepteren van Jacques Villeneuve, omdat hij zelf een coureur is geweest, maar van deze persoon? Nee!”, aldus de Ferrari-baas over zijn voormalige werknemer Allison.

“Als eerste moet hij naar de telemetrie kijken en begrijpen dat zijn coureur, helaas voor hem, een slechte start had. Dus een slechte start betekent dat hij direct twee posities verliest. Kimi had een goede start, we hebben de data van de telemetrie, dus zat hij direct bovenop Hamilton.”

“Ik wil iedereen er aan herinneren dat we in China de situatie hadden tussen Vettel en Verstappen en niemand zei wat, helemaal goed. Maar wat ik maar wil zeggen en ik hem als boodschap wil meegeven: "Het was een mooi gevecht, een gevecht waarvan ik denk dat het publiek het waardeerde. Er gaan nog andere gevechten komen waarbij Mercedes waarschijnlijk wint, dus is dit een les voor ons om met klasse te handelen, iets wat we ditmaal niet gezien hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS