Formule 1

"Het is niet makkelijk om indruk te maken op Helmut Marko!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2018 08:12 • Print artikel

Het kan tegen zitten met de carrière van een coureur in de autosport, maar ook enorm mee. De kersverse aanwinst van Toro Rosso, Alexander Albon had in 2012 bijna de autosport verlaten, toen Red Bull hem na één jaar alweer uit het opleidingsprogramma zette.

Alexander Albon Toro Rosso

“Het was door verscheidene redenen een lastig jaar voor me, niet alleen vanwege mijn resultaten. Ook zorgde het er voor dat ik harder moest werken”, zei Albon die bevestigde dat zijn moeder in dat jaar naar de gevangenis werd gestuurd, tegen GP Blog. “Ik stond op de rand om helemaal te stoppen met racen. Sindsdien wist ik dat ik elke race indruk moest maken en gelukkig gaf Dr. Marko mij een tweede kans.”

De Thais/Britse coureur zegt dat hij wist dat de enige weg naar de Formule 1 ook weer via de Oostenrijker moest gaan. “In werkelijkheid was dit de enige manier waarop ik een kans had was via Toro Rosso/Red Bull, maar we weten ook allemaal dat het niet makkelijk is om indruk te maken op Dr. Marko!”, vervolgde Albon zijn verhaal. “Ik kon het nog steeds niet geloven dat het uiteindelijk gebeurde.”

Wat betreft zijn doelen is de coureur relaxed. Albon zegt dat hij alleen korte termijn doelen heeft om zijn zelfvertrouwen te vergroten. “Het gaat meer om elk raceweekend te maximaliseren”, aldus Albon. “Ik heb niet veel dagen in de auto voor Melbourne, dus wordt het belangrijk om zo goed als mogelijk voorbereid te zijn en elke race te nemen zoals het komt. Natuurlijk zou het mooi zijn om geregeld om de punten te vechten en tegen het randje te zitten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS