Formule 1

Brendon Hartley ontslagen! Alexander Albon, in 2012 nog gedumpt uit Red Bull-programma, nu zijn vervanger bij Toro Rosso

Uitgegeven door Stefan Kerk • 26 november 2018 17:47

Toro Rosso heeft zojuist bekend gemaakt dat het Alexander Albon heeft aangetrokken als tweede coureur. De Thaise-Brit vervangt Brendon Hartley, die de bazen bij Red Bull Racing niet heeft kunnen overtuigen na een teleurstellend seizoen.


Hartley wachtte al een lange tijd op het nieuws of hij zijn zitje bij Toro Rosso mocht houden en de Italiaanse renstal heeft nu eindelijk de Nieuw-Zeelander uit zijn lijden verlost. Hij zal vervangen worden door Formule 2-coureur Albon, die dit seizoen als derde eindigde in de juniorencategorie. Albon had al een contract getekend bij het Formule E-team van Nissan e.dams, maar Red Bull heeft dat contract afgekocht.

Albon is dolgelukkig met de kans om in de Formule 1 te rijden: “Het is een onbeschrijfelijk gevoel om te weten dat ik volgend seizoen deze kans krijg. Ik heb ups en downs gehad in mijn singleseatercarrière en werd in 2012 weggestuurd bij Red Bull, dus ik wist dat het lastig zou worden om de Formule 1 te halen. Ik heb al die tijd enorm hard gewerkt om het maximale uit mezelf te halen, ik ben blij dat Helmut Marko en Red Bull me een tweede kans hebben willen geven. Het is altijd mijn droom geweest om in de Formule 1 te rijden en nu krijg ik die kans, geweldig.”

De aankondiging zorgt ervoor dat de grid voor 2019 nu bijna vast staat. Alleen Lance Stroll moet nog officiëel aangetrokken worden door Force India, ook al mag hij in Abu Dhabi al de bandentest voor het team afwerken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS