Formule 1

Helmut Marko spreekt over Adrian Newey terwijl rivalen hopen op groot domino-effect

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 mei 2024 17:06

Helmut Marko heeft de Formule 1-rivalen van Red Bull eraan herinnerd dat Adrian Newey al een tijdje niet meer fulltime voor Red Bull werkt. Rivalen hopen op een 'domino-effect' na het formele vertrek van de topontwerper begin volgend jaar.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


In zijn rol als Chief Technology Officer werkte Newey volgens zijn contract met Red Bull 150 dagen per jaar. Hij zei dat hij nog niet heeft besloten wat hij met zijn toekomst gaat doen. Newey heeft vele wereldkampioenschappen onder zijn leiding bij Red Bull opgeëist waaronder die van Sebastian Vettel en Max Verstappen, na eerdere successen bij Williams en McLaren, maar sprak in Miami over het feit dat hij zich ‘moe’ voelde door de toegenomen eisen van de sport.

Voor rivalen die hun hoop willen vestigen op het feit dat het boegbeeld van Red Bull begin 2025 vertrekt, zei motorsportadviseur Marko dat er een bron van talent is die klaar staat om hogerop te gaan - en hij legde uit dat Neweys betrokkenheid de laatste tijd sowieso niet 'dagelijks' was, hoewel hij toegaf dat hij een 'pijnlijk' verlies zal zijn.

"Een groot onderwerp in de paddock in Miami was de aankondiging van Adrian Newey dat hij zich terugtrekt uit het Formule 1-project van Red Bull Racing", schreef Marko in een column voor Speedweek. "Ik heb al gezegd dat hij een uitstekende ontwerper is die op de een of andere manier het vuur kwijt is. Ik vind dit erg jammer, maar we hebben door de jaren heen een zeer breed en goed gepositioneerd technisch team gehad, met ervaren mensen zoals Pierre Waché en jongere mensen zoals Enrico Balbo of Ben Waterhouse.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS