Formule 1

Helmut Marko roept 'wapenstilstand' met Christian Horner af; interne strijd Red Bull ten einde

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2024 18:20

Helmut Marko heeft gezegd dat er een 'wapenstilstand' is bereikt met Christian Horner en dat Red Bull ‘al onze krachten zal bundelen’ om dit seizoen F1 2024 races te blijven winnen.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Het interne onderzoek naar Horner wegens vermeend ongepast gedrag door Red Bull GmbH werd eerder dit jaar stopgezet, maar de beweringen over een 'machtsstrijd' achter de schermen tussen Horner en senior adviseur Marko bleven bestaan - hoewel Horner in het openbaar elke ruzie tussen het tweetal had ontkend.

“We hebben een wapenstilstand bereikt”, zei Marko tegen de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung over Horner. "We zullen al onze krachten bundelen. Zelfs als we niet langer superieur zijn, willen we winnen. Maar we willen zeker het maximale eruit halen en kijken naar de wereldtitel."

"We zijn de dominantie van de eerste drie races kwijtgeraakt, de concurrentie heeft in het derde jaar van de huidige reglementen een inhaalslag gemaakt, sommige dingen gekopieerd en zelfs verbeterd. Er is niet veel ruimte meer voor innovatie. Dit is gewoon een logische ontwikkeling, niets schandelijks. Ferrari is beter op de kerbstones en ook voor wat betreft topsnelheid”, zei Marko. “Feit is dat we niet als favorieten naar Canada gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS