Formule 1

Helft van het veld met motorupdates, geen gridstraffen tot nu toe! Verstappen moet uitkijken voor de turbo

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2018 17:09 • Print artikel

Tien coureurs krijgen dit weekend in Canada een motorupdate. Beide Ferrari’s, de zes Renault-aangedreven bolides en die van Honda krijgen nieuwe componenten voor de krachtbron. In geen van die tien gevallen leidt dit tot een gridstraf. Daniel Ricciardo, Brendon Hartley en Pierry Gasly gaan naar hun derde motor en dat is de laatste die ze dit jaar ongestraft kunnen gebruiken. Alleen Mercedes werkt nog met de eerste motor van dit seizoen.

Daniel Ricciardo


Max Verstappen en Kimi Raikkonen zijn al toe aan hun derde turbo en voor hen dreigt dus een straf op dat gebied. Dat geldt voor beide Renault-coureurs op het gebied van de MGU-H.

Verwacht werd dat Daniel Ricciardo een gridstraf zou oplopen in Canada, omdat hij in Monaco zijn tweede en laatste MGU-K beschadigd had. Red Bull probeert het weekend door te komen met een oude MGU-K om een straf te voorkomen.

Nu speciale korting van 20 Euro korting op de tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS