Formule 1

Haas-teambaas haalt uit naar de klantenteams Mercedes: "Ja, we hebben de juiste motoren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2018 19:09 • Print artikel

Haas F1-teambaas Gunther Steiner zegt dat Mercedes-klanten niet mogen klagen over de voordelen die er nu zijn door de Ferrari-motor. Na jarenlange dominantie van de krachtbron uit Duitsland is nu de Italiaanse aandrijving de snelste op de baan. Daar profiteren ook Haas en Sauber van. Beide teams zitten daardoor geregeld in het middenveld. "Mercedes-klanten moeten niet klagen, omdat zij in de afgelopen vier jaar een erg goede motor hadden" zegt Steiner tegen het Engelse Autosport.

Kevin Magnussen


"Als je in de eerste jaren van deze regels geen Mercedes-motor had, was je nergens", zegt Steiner. "Nu Ferrari ze heeft ingehaald, wordt iedereen die een Ferrari-motor heeft bekritiseerd. Ja, we hebben de juiste motoren. Net zoals zij dat de afgelopen vier jaar hadden. Wat kan ik daaraan doen?"

Voor de verbetering van de motor lagen Haas en Ferrari sowieso al onder een vergrootglas bij de rivalen. Er werden al geregeld vragen gesteld over de technische samenwerking tussen Haas en Ferrari. Na het falen van HRT, Virgin en Lotus werden de regels rond onderdelen aangepast, waardoor Haas door de relatie met Ferrari tegen veel lagere kosten kan racen.

"Dat waren geen domme mensen", zegt Steiner over de teams die in 2010 op de grid kwamen. "Het is gewoon een erg lastige sport. Wij deden het via een andere weg. Als iemand ons businessmodel nadoet, heb ik daar geen problemen mee. Iedereen is vrij om dat te doen."

Steiner is dan ook niet onder de indruk als andere teams met een scheve blik naar zijn team kijken. "Als ze er opgewonden van worden en denken dat we iets illegaals doen, denk ik daar niet eens over na", zegt de Italiaan. "Ik weet zeker dat hun feiten fout zijn, dus geef ik er niet zo veel om."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS