Formule 1

George Russell verwacht geen derde overwinning in GP Silverstone: "Max Verstappen en McLaren zijn te snel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 juli 2024 09:28

George Russell mag zich tijdens de Grote Prijs op het circuit van Silverstone voor het eerst een meervoudig Grand Prix-winnaar noemen. Na zijn zegetocht in Brazilië (2022), won hij afgelopen weekend zijn tweede Formule 1-race in Oostenrijk. Toch gaat de Mercedes-coureur er niet van uit dat hij dit weekend kans maakt op de overwinning. Volgens hem liggen McLaren en Max Verstappen te ver voor op Mercedes.

null

De eerste actie-dag op het circuit van Silverstone was er eentje die de historie van het circuit eer aan doet. De temperatuur van niet boven de zestien graden Celsius uit, de wind was sterk en de gebruikelijke regenbui was ook van de partij. Kortom, geen ideale dag voor de heren coureurs, ook niet voor Russell: "We hadden veel last van wind en ik denk niet dat we de banden in het juiste window wisten te krijgen, dus dat zou een deel ervan kunnen verklaren. De condities zullen waarschijnlijk in de loop van het weekend weer anders worden, waarbij ook meer regen mogelijk is, dus we zullen ons moeten aanpassen", begint Russell in een persbericht van zijn team.

Hoewel Russell geen glashelder beeld wist te krijgen weet hij één ding wel zeker, Max Verstappen en McLaren zijn de te kloppen factoren op het circuit van Silverstone: "Na deze vrijdag zou ik zeggen dat het beeld vergelijkbaar is met dat van de afgelopen paar races. McLaren en Max hebben een voorsprong. Het verschil tussen ons en Ferrari zal klein zijn. We zullen hard werken om te proberen een stap voorwaarts te zetten en te zien waar dat ons zaterdag brengt"

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS