Formule 1

Gedesillusioneerde Charles Leclerc: “Er is altijd een andere reden waarom dingen niet werken”

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juli 2024 14:00

“Ik voel me niet lekker, het is nu te veel”, merkte Charles Leclerc op, met een donker gezicht en zichtbaar radeloos over het eindresultaat in een GP van Silverstone die slecht begon en nog slechter eindigde. De Monegask moest al de bittere pil slikken van de verrassende uitschakeling in Q2 in de kwalificatie, die werd veroorzaakt door Lance Stroll. In de race verbeterde de situatie niet veel, met de ongelukkige beslissing om de pitstop te vervroegen en de intermediates te monteren. Hierdoor kwam effectief een einde aan de hoop op een comeback tijdens de race, na nog niet eens de helft van de verwachte afstand te hebben afgelegd.

Ferrari_Charles_Leclerc_teleurgesteld
Gedesillusioneerde Charles Leclerc: “Er is altijd een andere reden waarom dingen niet werken”

“Er is altijd een andere reden…”
"Het zijn nu te veel races geweest, ik weet niet meer wat ik moet zeggen als ik naar de interviews ga", voegde een diepbedroefde Leclerc eraan toe. “We moeten als team gewoon alles resetten, maar ja, er is altijd een andere reden waarom dingen niet werken. Dit maakt analyseren en een sprong voorwaarts moeilijker. Dit zijn vier races die erger waren dan een nachtmerrie. Het is een moeilijke situatie waarin we ons momenteel bevinden. De updates brachten ons niet de getallen die we hadden verwacht, met bovendien veel stuiteren op hoge snelheden."

“Wat hebben we nog niet begrepen?”
“Voor een circuit als dit hebben we besloten dat het misschien beter was om wat minder prestaties te hebben, maar meer consistentie, en ik denk dat dit de juiste keuze was. In de toekomst zullen we alle gegevens analyseren die we tot nu toe met de twee pakketten hebben gehad en proberen te begrijpen of er iets is dat we nog niet hebben begrepen."

De verkeerde strategie
Aan het einde van zijn reactie verklaarde Charles Leclerc nog even de strategische ramp: “Het was duidelijk de verkeerde strategie. Met de boodschap die ik kreeg en de informatie die ik in de auto had, dacht ik uiteraard dat dit de juiste was. Het regende veel in bocht 15. Er werd mij verteld dat het deze ronde heel hevig zou gaan regenen, dus ik stopte om te proberen voorop te lopen. De regen kwam echter acht of negen ronden later. Vanaf dat moment eindigde onze race daardoor. Heel frustrerend, weer een weekend om snel te vergeten, en het beginnen er veel te worden."

Ferrari_Silverstone_british_gp 2024Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS