Formule 1

Ford-baas slaat terug op beweringen over achterstand motorprogramma Formule 1 met Red Bull partnerschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 mei 2024 21:04

Ford-CEO Mark Rushbrook heeft gezegd dat hun poging om de motor voor de 2026 te ontwikkelen in 'goede vorm' verkeert na geruchten dat de Red Bull Ford Powertrains-divisie achterliep op de concurrentie.

Red Bull Ford Powertrains F1


Ford doet voor het eerst sinds 2004 weer mee aan de F1 als het samen met Red Bull motoren gaan produceren voor het team uit Milton Keynes vanaf 2026, maar hun CEO heeft ontkend dat het achterloopt op schema.

Er doen geruchten de ronde dat Red Bull Ford Powertrains problemen ondervindt bij de ontwikkeling en dat ze wel eens een van de langzamere PU-leveranciers zouden kunnen zijn van de zes fabrikanten die hebben getekend voor 2026. Maar CEO Rushbrook ontkent dergelijke beweringen en zegt dat ze 'in goede vorm' zijn voor de uitdaging die in 2026 komt.

"Zoals bij elk programma stel je bepaalde doelen en mijlpalen. Op dit moment bereiken we al onze eigen doelen en bereiken we de gewenste mijlpalen”, vertelde Rushbrook aan de Nederlandse tak van Motorsport. "In de Formule 1 gaat de ontwikkeling zoveel sneller dan in alle andere takken van autosport waarin we actief zijn. Het is echt vol gas vanaf het begin van de motorontwikkeling tot 2030, wanneer de periode met deze reglementen afloopt."

"Ik kan alleen maar zeggen dat we onze eigen doelen hebben gesteld voor de power unit op basis van ervaring en wat we denken dat nodig is om succesvol te zijn in 2026. We hebben geen idee waar de concurrentie staat en wat hun ontwikkelingscurve is, we hebben simpelweg geen directe vergelijking met onze tegenstanders, maar als we kijken naar wat we denken nodig te hebben om succesvol te zijn, dan staan we er goed voor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS